Kelioninės kosmetinės turinys

Tobulos atostogos prasideda nuo gerai apgalvoto plano, o viena iš plano dalių – kelionės daiktų sąrašas. Kur ir kokia transporto priemone keliautumėte, be kosmetikos krepšelio tikrai neišsiversite. Biokosmetikos akademijos komandoje daug patyrusių keliautojų, todėl dalinamės savo patirtimi, kokius kosmetikos bei higienos produktus reiktų įtraukti į kelionės daiktų sąrašą.

Kremas nuo saulės su natūraliu UV filtru – būtina kosmetikos priemonė ne tik keliaujant į šiltuosius kraštus, bet ir lipant į kalnus, slidinėjant ar lankant turistinius objektus saulėtomis dienomis. Išvengsite ne tik virto vėžio efekto, bet ir žalingo UV spindulių poveikio bei odos senėjimo.

Drėkinamasis veido kremas – įsidėkite į kosmetinę Jūsų pamėgtą ir kasdien naudojamą veido kremą. Jeigu turite kelių rūšių, rinkitės drėkinamąjį - keičiantis klimatui, skrendant lėktuvu sausėja oda, jaučiamas diskomfortas, todėl odai reikia maksimalaus drėkinimo.

Makiažo valiklis – kruopščiai nuvalyti makiažą būtina kiekvieną vakarą, nepaisant to, kuriame pasaulio krašte esate. Net jeigu nenaudojote dekoratyvinės kosmetikos, nuo veido, kaklo bei dekoltė odos reikia nuvalyti visus nešvarumus ir dulkes bent su augalinės kilmės prausikliu (muilu, žr.žemiau).

Plaukų šampūnas, kaukė/kondicionierius – šias priemones galite rasti ir viešbučio numeryje, tačiau paprastai ten būna maži kiekiai ir abejotina gaminių sudėtis. Be to, universalus produktas tikrai tinka ne visiems plaukams. O per atostogas juk norisi atrodyti gražiai.

Muilas – ir rankoms, ir kūnui, ir veidui prausti. Rinkitės natūralų, odos nesausinantį muilą, kurį galėtų naudoti visi šeimos nariai.

Kūno kremas/aliejus/alijošius – jeigu ketinate mėgautis saulės spinduliais, kremas, aliejus ar alijošiaus želė po saulės vonių visam kūnui padės ilgiau išsaugoti įdegį, sudrėkins odą ir taip atitolins senėjimo požymius. Rinkitės natūralius aliejus, turinčius vitamino E, pasižyminčius antioksidaciniu poveikiu.

Lūpų balzamas – būtina kosmetikos priemonė skrendant lėktuvu, mėgaujantis saulės spinduliais, slidinėjant. Lūpų balzamas sudrėkins, suminkštins lūpas, apsaugos nuo neigiamo aplinkos poveikio (saulės spindulių, šalčio bei vėjo).

Dezodorantas (nuo prakaitavimo) – gal ne visada kelionėje yra galimybė naudotis dušu (pavyzdžiui, speleologų ekspedicija savaitei į urvus), tačiau kelioniniame krepšyje privalo būti vietos drėgnoms servetėlėms ir dezodoruojančioms priemonėms, naikinančioms prakaito kvapą.

Hidrolatas (gėlių vanduo), kuri naudosite kaip toniką, nuvalysite makiažo likučius, sudrėkinsite odą. Beje, tai labai praktiška priemonė ilgiems skrydžiams lėktuvu, kuomet nuo oro kondicionierių labai sausėja oda.

Gerų kelionių, minkštų skrydžių!