Keliones su keturkojais augintiniais palengvina aromaterapija

Dešimt metų kuriame kosmetiką žmonėms, o štai pernai startavo mūsų nauja linija – natūralios, aromaterapinės šunų priežiūros priemonės PET CARE, kurios šią vasarą tapo neatskiriamais kelionių palydovais. Kas mane pažįsta, žino, jog kelionės yra mano aistra. Keliauti galiu ir moku visaip – autobusu, traukiniu, lėktuvu, laivu, dviračiu. Tačiau didžiausią malonumą man teikia kelionės automobiliu. Šiais metais mano šeimos kelionės tapo dar įdomesnės – automobilio bagažinėje keliauja mano augintinis – šuo. Palikti šunį viešbutyje gaila, o artimiesiems užkrauti rūpesčių nesinori, taigi keliaujame visi kartu. Noriu pasidalinti savo patirtimi ir patarimais, kaip aromaterapijos pagalba palengvinti keliones su augintiniais.

  1. Ilga kelionė automobiliu šunims yra stresinė situacija. Įveikti baimes, nerimą, stresą, nusiraminti ir stabilizuoti emocijas padeda natūralūs eteriniai aliejai: levandų, bergamočių, atlasinių kedrų, apelsinų. Šiuos eterinius aliejus sujungėme į mišinį Anti-stress, kurį galima užlašinti ant keraminio pakabuko ir prisegti šuniui prie ankaklio. Jeigu augintinis keliauja specialiame transportavimo narve – prieš kelionę eterinių aliejų mišinio galima įlašinti į vidų. Mano šuo visada keliauja automobilio bagažinėje – aš prieš kelionę bagažinę išpurškiu raminamuoju aromaterapiniu purškalu Anti-stress, kuris praverčia man ir viešbučiuose, kai tenka šunį palikti vieną svetimoje, nepažįstamoje vietoje – eterinių aliejų garai pagerina šuns emocinę būseną, nuramina jį. Dar niekuomet negavau skundų, kad paliktas vienas šuo triukšmavo. Antistres’ą rekomenduoju ir draugams, kurie skraidina savo augintinius lėktuvais – net ir trumpas skrydis lėktuvo specialiame bagažo skyriuje toli nuo šeimininkų tikrai nesukelia šuniukams gerų emocijų.

  2. Ruošdamasi stovyklauti į gamtą visuomet įsimetu ir Apsauginį purškalą, saugantį nuo vabzdžių bei raminantį odą po įkandimų. Esame jau įpratę saugoti šunis nuo erkių, tačiau stovyklavimas gamtoje sunkiai įsivaizduojamas dar ir be uodų, musių ir visokių kitų zvimbiančių įkyruolių. Erzina jie mus, žmones, o dar stipriau neduoda ramybės šunims. Uodai, erkės ir kiti nepageidaujami vabzdžiai nemėgsta citrinžolių, levandų, citrinkvapių eukaliptų, atlasinių kedrų eterinių aliejų kvapų, todėl visada naudoju purškalą iš šių eterinių aliejų, papildytą nimbamedžio aliejumi (veikia kaip natūralus insekticidas, be to, dezinfekuoja ir regeneruoja odą esant žaizdelėms, įkandimams) ir alavijų sultimis (nuramina pažeistą, niežtinčią odą). Šiuo apsauginiu purškalu purškiu šuns kailį kas porą valandų.  

  3. Dar viena problema, dažnai lydinti kelionės su augintiniais metu, - nepageidaujami kvapai. Ar teko kada nors vežtis automobilyje ką tik išsimaudžiusi, šlapią šunį? Ne itin malonus aromatas lieka automobilyje, ypač sušlapus ilgaplaukiam šuniui. Beje, kartais ir švarūs sausi keturkojais augintiniai natūraliai nelabai maloniai kvepia: įsisodinkite kolegą, neturintį šunų, jis iš karto konstatuos, kad automobilyje vežiojatės savo augintinį. O kur dar jaunų šuniukų bėdos, susijusios su nemokėjimu ilgai kentėti nepasišlapinus ir krūvelėmis-siurprizais? Šiems visiems atvejams mano automobilio daiktadėžėje visuomet yra aromaterapinis purškiamas kvapų neutralizatorius, pagamintas iš natūralių eterinių aliejų – citrinžolės, arbatmedžio derinio, kuris puikiai susitvarko su visais nemaloniais kvapais. Ir netgi rūkalų kvapu!