Nosies inhaliatoriai – sveikatai ir gerai nuotaikai

Užsikimšusi nosis, peršalimas, bloga nuotaika dažnai kankina atėjus šaltajam sezonui. Tai gali įveikti nosies inhaliatoriai ir aromaterapija, kuri nuo seno yra naudojama kaip visiškai natūralus ir veiksmingas sveikatinimosi metodas.

Vienas efektyviausių, švelniausių ir lengvai prieinamų būdų naudoti eterinius aliejus – atlikti jų inhaliacijas. Beveik visi eteriniai aliejai pasižymi antibakteriniu poveikiu, o kai kurie iš jų – antivirusiniu, taigi, yra naikinamos nepageidaujamos bakterijos ir stiprinama imuninė sistema. Inhaliacija tokiu būdu gali palengvinti susirgimų simptomus ir sumažinti jų atsiradimo riziką.

Siaučiant gripo epidemijai ir lankantis vietose, kur yra žmonių susibūrimai, patartina naudoti eterinių aliejų nosies inhaliatorius. Tai labai patogus būdas mėgautis aromaterapijos teikiama nauda. Tiesiog pridėkite prie nosies inhaliatorių ir įkvėpkite bei iškvėpkite kelis kartus — galvos smegenų nerviniai centrai akimirksniu per jutiminius receptorius gaus signalą. Aromatas veikdamas mūsų nervų sistemą, daro teigiamą įtaką mūsų emocinei būsenai. Mūsų uoslė turi tiesioginį ryšį su smegenimis, todėl aromaterapija gali padėti pašalinti stresą, galvos skausmą, nerimą ar susidariusią įtampą. Giliai kvėpuodami nosies inhaliatoriumi nuraminsite kvėpavimo takų gleivinę, atsipalaiduosite, geriau miegosite.

Kaip atrodo nosies inhaliatorius?

Šis pieštukinis prietaisas turi plastikinį aplikatorių, kurio viduje yra eteriniais aliejais prisotinta vata. Inhaliatorius lengvai telpa į kišenę, rankinėje ar kuprinėje, todėl galima greitai įkvėpti bet kur, bet kuriuo metu.

Kaip naudoti nosies inhaliatorių?

  • Pridėkite jį šalia nosies, nebūtina jo kišti į gleivinės vidų.
  • Kvėpuokite lėtai.
  • Suskaičiuokite 1, 2, 3, 4, 5 lėtai įkvėpdami.
  • Vėl skaičiuodami iki 5 sulaikykite kvėpavimą.
  • Lėtai iškvėpkite.
  • Viską pakartokite po 2-3 kartus kiekvienai šnervei.
  • Jei reikia, naudokite inhaliatorių kas 2-3 val. per dieną.

Verta atminti, jog eterinių aliejų galima ir perdozuoti, tuomet gali skaudėti galvą, pykinti. Todėl būtinai stebėkite savo organizmo reakcijas. Kai kurie eteriniai aliejai gali erzinti savo kvapu. Tokiu atveju verčiau patartina rinktis kitą eterinį aliejų, pasižymintį tokiu pačiu terapiniu poveikiu.

Kaip pasigaminti nosies inhaliatorių?

 Atsukite metalinį dangtelį, užlašinkite 10 lašų gryno eterinio aliejaus ar sinerginio mišinio ir sandariai užsukite dangtelį. Nešiokitės su savimi ir įkvėpkite, kai tik jausite poreikį. Labai patogu naudoti, nes jūsų naudojamas kvapas nejaučiamas aplinkinių, be to, gaunate didžiausią efektyvią eterinių aliejų koncentraciją.