PASIGAMINKIME PATYS : kavos ir raudonųjų apelsinų kietasis kūno balzamas

Artėja Kalėdos - dovanų metas! Ir jų reiks visokių: po Kalėdų eglute, į advento kalendorių, slapto draugo žaidimuose ir kolektyvų dovanėlių traukimuose. Jei pritrūkote fantazijos, siūlome dovanoti savo rankomis pagamintą kietąjį kūno balzamą. Jis yra kvapnus, universalus, patogus bei naudingas odai!

Kas yra tas kietasis kūno balzamas Tai produktas panašus į lūpų balzamus, tik didesnis ir skirtas visam kūnui drėkinti bei maitinti. Jį patogu naudoti - po dušo lengvai patrinkite kūną, ir rankomis įmasažuokite naudinguosius aliejus į odą. Kietos formos priemonę patogu pasiimti į keliones ar neštis į  sporto klubą.

kuno balzamas
Gaminimo eiga:

Kietuosius aliejus tirpinsime "indas inde" metodu.

  • Užkaiskite puodą vandens ir į jį įstatykite kitą indelį. Į šį dėkite bičių vašką ir maišykite kol ištirps.
  • Į ištirpusį bičių vašką sudėkite kakavos sviestą ir taip pat viską maišykite, kol šis ištirps ir susimaišys su vašku.
  • Supilkite ir išmaišykite sezamų aliejų.
  • Sudėkite ir išmaišykite kokosų aliejų.
  • Išimkite indelį iš vandens ir į masę įpilkite kavos CO2 ekstrakto bei apelsinų eterinio aliejaus.
  • Sudėkite masę į formą ir leiskite sustingti.

Iš nurodyto kiekio produktų gaunasi vienas vidutinio dydžio balzamo gabalėlis:

balzamas

Rekomenduojame naudoti silikoninę formą, taip lengviau išimsite sustingusi produktą. Tačiau ne bėda, jei tokios formos ir neturite – supilkite masę į kavos puodelį. Sulaukite kol kūno balzamas sustings, apverstą puodelį pakiškite po karštu vandenių ir jį sušildę nesunkiai išimsite produktą.

Masę galite supilstyti ir į mažas formeles, pvz ledukų (čia irgi rekomenduojame naudoti silikonines). Taip pagaminsite vienkartinio dydžio kūno balzamo gabalėlius. Ruošdami dovaną, sudėkite juos į stiklainiuką, liks tik kaspinėlį užrišti - praktiška ir gražu!

Taip pat nebijokite improvizuoti! Kietųjų aliejų santykį rekomenduojame išlaikyti, tačiau kvapus galite rinktis pagal savo skonį.