Kastilijos muilas - net jautriai kūdikių odelei

Kastilijos muilas pavadintas Kastilijos karalystės vardu, kur dabar Ispanijos regionas. Nuo senų laikų šis muilas labai vertinamas ir dėl aukštos kokybės laikomas muilų karaliumi. Manoma, kad kastilijos muilas pirmiausia pradėtas gaminti Šiaurės Italijoje ir paplito po kitas šalis. Tačiau šio muilo istorija tokia sena, kad sunku rasti tikrąsias jo istorijos detales.

Kastilijos muilas pagamintas iš ekologiškų kokosų, alyvuogių, jojobos, kanapių aliejų.  Kastilijos muilu vadinamas absoliučiai veganinis muilas, kuriame nėra gyvulinių riebalų ir kuris nebuvo išbandomas su gyvūnais. Kokoso, alyvų, jojobos ir kanapių aliejai suteikia odai aksominio minkštumo. Tai lemia glicerinas, kurio šiame muile - net 3-4 kartus daugiau nei pramoniniuose. O natūralios kilmės vitaminas E bei citrinos rūgštis išsaugo muilo šviežumą ilgiau nei cheminiai konservantai.

Natūralios kvapiosios medžiagos muilui suteikia labai malonų kvapą. Išsimuilinę rankas arba prausdamiesi duše iškart pajusite, koks puikus tikrasis kastilietiškas muilas: jis švelniai putoja, greitai nusiplauna, o svarbiausia - minkština, drėkina ir puoselėja odą. Nuplautas ir į aplinką patekęs muilas suskyla į biologinius komponentus, kurie neužteršia vandens. Šis muilas pasižymi 3-4 kartus stipresne koncentracija nei įprasti skystieji muilai, taigi nusiprausti pakanka vos kelių jo lašelių.

Šis muilas naudojamas ne tik rankų, kūno, plaukų prausimui, taip pat ir namų ruošoje: drabužiams, indams, grindims plauti, nuvalyti nešvarumams. Paviršių šveitimui sumaišykite kelis šaukštus valgomosios sodos su trupučiu kastilijos muilo. Plaunant grindis į vandenį įpilkite du šaukštus muilo.

Šis švelnus kastilijos muilas yra be kvapniųjų aliejų, pritaikytas vaikams, net mažiausiems. Jis puikiai tinka ir suaugusiems, kurie alergiški kitiems muilams.

Iš skysto bekvapio kastilijos muilo galite pabandyti pasigaminti plaukų šampūną. Kaip pasigaminti plaukų šampūną rasite mūsų svetainės receptų skyrelyje.