Aromaterapija - peršalimo gydymui ir prevencijai

Natūralūs eteriniai aliejai pavers rūpinimąsi savo sveikata malonumu tiek suaugusiems, tiek vaikams!

СITRINŲ stimuliuoja baltuosius kraujo kūnelius, taip stiprinant organizmo apsaugines funkcijas ir padedant įveikti infekcines ligas. Mūsų citrinų eterinis aliejus yra žiemos derliaus, kuris dėl ypatingos aliejaus sudėties yra daug vertingesnis už vasaros citrinų derlių. Šį eterinį aliejų rekomenduojame naudoti oro gaiviklyje, siekiant dezinfekuoti patalpą, kompresuose ar net kulinarijoje.

ARBATMEDŽIŲ eterinis aliejus yra vienas iš nedaugelio eterinių aliejų, aromaterapeutų rekomenduojamų naudoti vaikams varvančių nosyčių sezono metu. Šis aliejus pasižymi moksliškai pagrįstu antivirusiniu, antibakteriniu poveikiu, todėl būtinas kiekvienuose namuose. Tačiau aromaterapeutai įspėja, kad kūdikiams ir mažiems vaikams jis gali būti per intensyvaus poveikio, todėl vietoje jo rekomenduoja itin švelnų – rozalinų eterinį aliejų.

ROZALINA dažnai vadinama levandų arbatmedžiu, nes jos antibakterinis, antivirusinis poveikis toks pat efektyvus, kaip arbatmedžio, bet skirtingai nuo jo – rozalina kvepia itin maloniai. Garinamas rozalinų eterinis aliejus išvalo orą nuo bakterijų ir virusų, todėl itin vertingas sergantiems gripu, peršalimo ligomis, imuniteto stimuliavimui. Rozalinų ir migdolų aliejaus mišinys puikiai tiks kūdikių bei labai mažų vaikų švelnioms nosytėms.

EUKALIPTŲ eterinis aliejus yra natūralus antiseptikas, lengvinantis atsikosėjimą ir kvėpavimą, stabdantis viruso plitimą. Tokią priemonę galite naudoti tiek patalpų garinimui, tiek masažams, kompresams ar inhaliacijoms.

ČIOBRELIŲ (linalolo tipo) eterinis aliejus stiprina imunitetą, valo kvėpavimo takus, padeda atsikratyti kosulio. Jei jus užklupo bronchitas, garinkite čiobrelių aliejų, kuris palengvins kvėpavimą ir pagreitins sveikimą.

RAVINTSARŲ eterinis aliejus yra dar vadinamas kampariniu cinamonu, kuris turi valančių, stimuliuojančių ir antimikrobinių savybių. Ravintsarų aliejų ypač tinka naudoti kai yra kosulys, peršalimas, gripas ir kitos kvėpavimo takų ligos, tokios kaip astma, bronchitas, sinusitas, laringitas ir tonzilitas.

CINAMONŲ (lapų) eterinis aliejus itin stipraus antimikrobinio, antiseptinio poveikio. Šio aliejaus vieną lašelį rekomenduojame garinti su kitais eteriniais aliejais, naikinančiais virusus, pavyzdžiui, citrinų, čiobrelių, pridedant kvapnių aliejų, pavyzdžiui levandų. Be to, jis itin veiksmingai gali dezinfekuoti paviršius. Dezinfekcijai jį lašinkite į kelis mililitrus kastilijos muilo ir gausiai skieskite vandeniu.

Kad eterinius aliejus naudoti būtų patogiau, jums esame paruošę mišinių, padėsiančių išsaugoti sveikatą:

VIRUS STOP – aromaterapinis eterinių aliejų (Arbatmedžių, Rozmarinų, Eukaliptų, Čiobrelių) mišinys, skirtas garinti patalpose prasidėjus šaltajam metų sezonui. Be to, į 30 ml. migdolų aliejaus įlašinkite 25 lašus Virus stop ir tepkite juo pėdas, krūtinę, kai tik pajusite pirmuosius peršalimo požymius.

Kaip naudoti eterinius aliejus?


KITOS ŽIEMOS SEZONO PRIEMONĖS

Žvarbuko tepaliukas - natūralus sviestmedžių aliejus padės apsaugoti vaikų odelę nuo žvarbaus oro, drėkins veiduką bei nosies gleivinę esant sausam orui namuose.  Esant slogai, tepkite į nosytę, tai padės atlaisvinti užsikimšusią nosytę.

Tinka ir mažoms nosytėms, ir didelėms nosims!

2019-01-30