Gaminame patys: lūpų balzamas su šaltalankiais per penkias minutes!

Nesvarbu koks metų laikas už lango, lūpas saugoti privalome visada. Vasarą jas išdžiovina saulė, o dabar kanda šaltukas bei neigiamai veikia temperatūrų pokyčiai. Todėl geras balzamas privalo būti pasiekiamas ranka: ant darbo stalo, automobilyje, rankinėje... Jokių "pamiršau"! Mes siūlome pasigaminti jį patiems. Sau, šeimos nariams ir draugams, nes su meile gamintas rankų darbo produktas visada yra puiki dovanos idėja. O kaip žinia, minčių, ką padovanoti artimiesiems, šiuo metu gali ir pritrūkti.

Pagaminti balzamą paprasta, užtruksite vos kelias minutes. Per tiek laiko nespėtume net į parduotuvę išsiruošti, ar ne?

Šios dienos idėja - lūpų balzamas su šaltalankiais.

biocos doavnos

Šaltalankių aliejus pasižymi stipriu gydomuoju poveikiu, padeda atkurti nudegusią, išsausėjusią odą. Minkština ir suteikia elastingumo šerpetojančiai, sutrūkinėjusiai odai. Aliejuje gausybė mikroelementų, vitaminų bei amino rūgščių. Geriausiai rinktis šaltalankių uogų aliejų, išgautą naudojant CO2 ekstrakcijos technologiją, kuri, lyginant su kitais išgavimo būdais, leidžia išsaugoti pačias naudingiausias savybes.

Receptas labai paprastas, lygiomis dalimis naudosime:

Šaltalankių uogų CO2 ekstrakto, kaip itin aktyvios veikliosios medžiagos, įlašinsime 10 lašų.

 pasidaryk pats

lupoms

Kietuosius aliejus ištirpiname indas inde metodu: į puodą su kaštu vandeniu įstatome indelį su vašku ir mašydami į tirpiname, tada dedame kakavos sviestą, kokosų aliejų, supilame šaltalankių aliejų. Išmaišome masę, į ją įlašiname šaltalankių CO2 ekstrakto, dar kartą gerai išmaišome ir supilstome ją į indelius. Viskas! Paprasčiau nebūna :). Telieka priemonę atvėsinti, bei pasigaminti gražią etiketę.

Šis lūpų balzamas kvepės kakava, o kadangi jame nėra eterinių aliejų, jis tiks kiekvienam: mamoms, tėčiams, sesėms, vaikams ar močiutėms!

kaledoms