Gaminame patys: paskutinės minutės dovana - purus kūno sviestas

Kalėdos vos už kelių dienų, tad leiskite paklausti, kaip gi sekasi ruošti dovanas? Tikime, kad Kalėdų senelio maišai pilni ir ramiai sau kepate imbierinius meduolius, tačiau jei tik dabar atsiminėte, kad nepasirūpinote miela dovanėle draugei, sesei, kambariokui ar kitam to vertam žmogui, skubame į pagalbą su paskutinės minutės receptu!

kremas

Gaminsime purų kūno sviestą (angl. Whipped body butter). Receptą įveiks net kosmetikos gamybos naujokai. Mums prireiks vos kelių paprastų, bet puikiai odą drėkinančių ingredientų.

Apie 120 g kūno sviesto pagaminsime iš:

 kremas

Gaminimo eiga:

Į puodą su verdamu vandeniu įstatykite indelį su sviestmedžio ir kokosų aliejais bei maišykite kol jie visiškai ištirps. Išimkite indą iš vandens, supilkite saldžiųjų migdolų aliejų, gerai išmaišykite, tada įlašinkite eterinio aliejaus.

Pagamintą mišinį statome į šaldytuvą porai valandų ir laukiame kol jis sustings. Nereikia, kad masė visiškai sukietėtų, ji turi išlikti kiek minkšta, bet nebeskysta.

 kremas

Imame virtuvinį plaktuvą (mikserį) ir plakame masę kelias minutes iki mūsų mišinys taps purus kaip labai gerai išsuktas sviestas. Dedame į šaldytuvą dar 5-10 minučių.

Sudedame atvėsusį kūno balzamą į gražius indelius ir štai, jis jau paruoštas dovanoti. Rekomenduojame produktą laikyti vėsiai, taip jis nesutirps ir ilgai išlaikys savo purią formą.

Kūno sviestas puikiai maitina ir drėkina sausą odą, o dėl išsuktos konsistencijos jis lengvai pasiima iš indelio ir iš karto ima tirpti nuo kūno šilumos. Tai natūrali, graži ir naudinga dovana. Garantuojame! :)

diy biocos

kaledine dovana