Premijos taškai registruotiems pirkėjams!  l   Nemokamas pristatymas į paštomatus nuo 35€

Vanilės 10% EKO absoliutas, 3 ml

Vanilės 10% absoliutas, 3 ml Padidinti

Tik internetu arba Vilniuje

Vanilės 10% EKO absoliutas, 3 ml

Jaukus ir šiltas vanilės aromatas primena vaikystę, gardėsius ir sukuria laimės jausmą. Vanilės aromatas - vienas mėgstamiausių pasaulyje kvapų. Mūsų ekologiškai užaugintos vanilės absoliutas skiestas natūraliame etanolyje, tinkamas aromaterapijai, parfumerijai, kosmetikai, maistui gardinti.  

13,90 €

Pirkdami šią prekę galite gauti iki 1 premijos tašką. Jūsų krepšelyje bus 1 taškas kurį(-uos) galite konvertuoti į nuolaidų kuponą už 0,70 €.

PREKĖS INFORMACIJA

Bot: Vanilla planifolia

Kilmės šalis: Madagaskaras

Ekologiškas: TAIP

Chemotipas (pagrindiniai komponentai): Vanillin 9,17%

Išgavimo būdas: ekstrakcija

Augalo dalis: ankštys

Aromatas: saldus, sodrus, silpnai kartokas su šokolado kvapo niuansu ir gilia balzamine nata

Nata: bazinė, puikus fiksatorius

Alchemija: dera su agarmedžių, bergamotės, kardamono, atlasinio kedro, salierų, romaniškos ramunėlės, cinamono, kavos, kalendrų, balzaminio kėnio, frankincense, pelargonijų, imbiero, jazminų, levandų, mandarinų, nerolio, muskato apelsinų, tongapupių, vetiverijų, ylang ylang eteriniais aliejais.

Vanilė – orchidėjų šeimos žydintis atogrąžų augalas, o absoliuto išgavimas - labai Brangus, sudėtingas ir ilgas procesas.

Po vanilės pasodinimo ji užtrunka maždaug 4–5 metus, kol pradeda žydėti. Norint užauginti bent 1 kilogramą vytintų vanilės ankščių, reikia 600 rankomis apdulkintų žiedų! Vanilės žiedai apdulkinami nuo lapkričio iki sausio ir toliau auga iki birželio ar liepos mėnesio, kaiderlius nuimamas. Ankštys skinamos dar žalios ir rankomis atrenkamos bei rūšiuojamos pagal brandą. Tada ankštys blanširuojamos karštame vandenyje, ir fermentuojamos ypatingu būdu: dieną išdėliojamos saulėje, o naktį paliekamos „prakaituoti“ – taip vyksta fermentavimosi procesas, kurio metu išsivysto vanilino molekulė (norint išgauti daugiau vanilino, šis procesas gali užtrukti net iki šešių mėnesių). Sutrumpinus šį procesą, gaunamas prastesnis, pigesnis produktas. Nenuostabu, kad tikroji vanilė yra tokia brangi prekė! O dėl tokio ilgo ir sudėtingo auginimo ir fermentavimo sintetinis vanilinas pakeitė natūralų.

Madagaskaras – pagrindinė vanilės augimvietė, čia užauginama apie 70% visos pasaulio vanilės. Čia vanilei yra pačios geriausios sąlygos augti, todėl kokybiškiausias absoliutas taip pat išgaunamas būtent čia.

BIOCOS vanilės absoliutas atkeliauja iš tvarios ekologinės žemdirbystės ūkio, kuris laikosi sąžiningos prekybos (Fair trade) principų ir kuria palankias sąlygas ne tik verslui, bet ir visai bendruomenei.

Rūšiavimo informacija:

  • Buteliukas – stiklas
  • Kamštelis, lašintuvas – plastikas
  • Etiketė – plastikas PVC

Cheminė analizė: Vanillin 9,17%

Aromaterapinės savybės: 

  • Daugeliui pažįstamas aromatas žadina jausmus, suteikia pasitikėjimo, kuria komfortišką ir jaukią atmosferą;
  • Vanilė padeda atsipalaiduoti, pakelia nuotaiką ir gerina miego kokybę. Jos sudėtyje yra tokių pat cheminių elementų kaip šokolade, kurie suteikia džiaugsmo pojūtį;
  • Laikoma afrodiziaku;
  • Nėštumo metu mažina pykinimą, rekomenduojama įkvėpti jos aromato.

Parfumerinės savybės: 

  • Vanilės absoliutas itin vertingas parfumerijoje, nes sulygina “aštrius” kampus, suteikia kvapui vientisumo, švelnumo;
  • Ypač dera su spygliuočių aromatais, juos sušvelnina;
  • Norėdami suteikti vanilei žalią aromatą, derinkite kartu su žibuoklių absoliutu, o derindami su salierų eteriniu aliejumi suteiksite kvapui intymumo.

Dėl teisės aktų reikalavimų negalime čia aprašyti visų eterinio aliejaus terapinių savybių.

Naudojimas/receptai:

Naudojimas: 

  • 3-5 lašus paskleiskite ore garintuvu (difuzoriumi);
  • Užlašinkite ant servetėlės ir padėkite šiltoje vietoje, pavyzdžiui ant radiatoriaus. Šildomas eterinis aliejus paskleis naudingas molekules ore;
  • Įlašinkite į vandenį 5 lašus plaudami grindis;
  • Gryni eteriniai aliejai ant odos nenaudojami. Juos būtina skiesti su baziniais aliejais. Masažams, įtrinimams, kvepinimuisi skieskite su baziniu aliejumi (migdolų, sezamų, ar kt.): 10 lašų mišinio į 10 ml. (du valgomieji šaukštai) bazinio aliejaus;
  • Pilkite į vonią, praskiedę su kastilijos muilu: 10 lašų eterinio aliejaus į 10 ml. kastilijos muilo. Nelašinkite eterinio aliejaus tiesiai į vandenį, nes aliejai netirpsta vandenyje, bet plūduriuoja paviršiuje, todėl gali patekti tiesiai ant odos ir ją sudirginti;
  • Lašinkite 3 lašus ant drėgnos servetėlės ir dėkite į spintą ar drabužių džiovintuvą, kad kvepinti drabužius. Kai kurie eteriniai aliejai gali ištepti baltos spalvos drabužius!
  • Naudokite inhaliacijoms: lašinkite 3-4 lašus į karštą vandenį ir kvėpuokite jo garais arba lašinkite į asmeninį inhaliatorių;
  • Turėkite po ranka eterinio aliejaus buteliuką ir nuėmę lašintuvą įkvėpkite 2-3 kartus.

Kaip teisingai garinti eterinius aliejus? 

Siekiant maksimalaus poveikio mūsų emocijoms (pav. mažinti stresą, gerinti nuotaiką, raminti ir pan), eterinius aliejus reikia garinti intervalais, geriausia 3-4 kartus po 15 minučių garinti elektriniame difuzoriuje, ir tarp garinimų daryti ne trumpesnę kaip 30 minučių pertrauką.  Mūsų smegenys, kurios atsakingos ir už emocijų reguliavimą, labai plastiškos ir linkusios prisitaikyti prie aplinkos, tad ir prie eterinių aliejų skleidžiamo poveikio pripranta. Siekiant geriausio terapinio poveikio emocijoms, smegenims reikia dinamikos, kurią ir sukuria eterinių aliejų garinimas intervalais.

Jei siekiate eterinių aliejų poveikio fizinei būsenai (pav. pykinimui slopinti, aplinkos orui išvalyti, peršalimui lengvinti), garinkite eterinius aliejus kelis kartus per dieną po 30 minučių.

SAUGUMAS!

Būtina skiesti. (Maksimali koncentracija veido kosmetikai - 1.5%, kūno masažui - 3%)

Nėščiosiosioms: Saugus naudoti nėštumo ir žindymo metu.

Vaikams: Saugus naudoti vaikams nuo gimimo.

Vengti naudoti oksidavusį eterinį balzaminių kėnių aliejų, nes gali sukelti odos sudirgimą. 

Jei eterinis aliejus sudirgintų odą, ją būtina valyti bet kokiu baziniu aliejumi, kurį turite po ranka (alyvuogių, saulėgražų ar kt.). Nenaudokite vandens eteriniams aliejams nuplauti, nes vanduo dar giliau perneš eterinius aliejus į odą ir tik sustiprins sudirginimą. 

Siekiant išsaugoti vertingas eterinių aliejų savybes, eterinius aliejus ir jų mišinius reikėtų laikyti tamsioje vėsioje vietoje.

Aromaterapijos pagrindinė taisyklė – mažiau yra daugiau, t.y. eteriniai aliejai geriau veikia esant mažoms dozėms.

Poveikis emocijoms Balansuoja/harmonizuoja, Ramina/atpalaiduoja, Nuotaikai
Pagal amžiaus grupes Besilaukiančioms/nėščiosioms
Pagal išgaunamas augalo dalis Vaisių, uogų
Pagal naudojimo būdą Eteriniai aliejai garinimui/difuzoriams, Naudoti ant odos, Inhaliacijoms, Veido kosmetikai, Parfumerijai
Parfumerinė nata Bazinė nata
Išgavimo būdas Ekstrakcija
Susijusios prekės
Žmonės, kurie pirko, pirko ir...
Vilnius
Kaunas
Partneriai
BIOCOS
Vytauto g. 6 08118 Vilnius Lithuania

I-V:  10:00-19:00

VI:  10:00-15:00

VII:  nedirba

BIOCOS
Mosėdžio g. 7 (iš Žemaičių plento pusės) 48177 Kaunas Lithuania

I-V:  10:00-18:00

VI:  10:00-15:00

VII:  nedirba

Vilnius
BIOCOS
Vytauto g. 6 08118 Vilnius Lithuania

I-V:  10:00-19:00

VI:  10:00-15:00

VII:  nedirba

Kaunas
BIOCOS
Mosėdžio g. 7 (iš Žemaičių plento pusės) 48177 Kaunas Lithuania

I-V:  10:00-18:00

VI:  10:00-15:00

VII:  nedirba

Partneriai