Agurklių aliejus

9,50 €

Pirkdami šią prekę galite gauti iki 1 premijos tašką. Jūsų krepšelyje bus 1 taškas kurį(-uos) galite konvertuoti į nuolaidų kuponą už 0,30 €.

Apie prekę

Komentarai

Borago officinalis

Nerafinuotas, šalto spaudimo

Kilmės šalis: Prancūzija

Šalto spaudimo, nerafinuotas agurklių aliejus gaminamas iš vaistinių agurklių sėklų.

Agurklių aliejaus nauda

Šalto spaudimo, nerafinuotas agurklių aliejus yra švelniai žalsvo atspalvio ir primena lazdyno riešutų aromatą. Šio augalo aliejus ypač turtingas riebiųjų rūgščių: 60 % polinenesočiosios rūgštys, tarp kurių net iki 29 % GLA (gama linoleno rūgštis).

Agurklių aliejus ypač rekomenduojamas brandaus amžiaus žmonėms, nes nuo 60 metų organizmas pradeda gaminti ženkliai mažiau GLA. Pačios GLA maisto produktuose yra itin mažai ir jos pagrindiniai šaltiniai - agurklių ir nakvišų aliejai.

Agurklių aliejus plačiai naudojamos odos priežiūros priemonėse:

  • Dėl didelio GLA kiekio, agurklių aliejus naudojamas anti-age kosmetikoje kaip lyginantis raukšles, maitinantis bei drėkinantis odą ingredientas;
  • Dėl priešuždegiminių savybių, agurklės aliejus gali padėti nuraminti sausą ir jautrią odą, atkurti odos balansą ir elastingumą, išlaikyti odos strangrumą.
  • Šis aliejus padeda kovoti su akne, vėsina ir ramina odą.
  • Agurklių aliejus rekomenduojamas slenkantiems plaukams.

Agurklių aliejus gali būti maišomas su medetkų ir kokosų aliejais. Šis aliejus naudojamas kaukėms ant odos ir plaukų, masažams.

Dėmesio! Agurklių aliejus jautrus šviesai ir oksidacijai, todėl jį reikėtų laikyti šaldytuve.

Nuo senovės Romos laikų tikima, kad agurklė gali padėti žmonėms pasijausti laimingiems. Vaistinė agurklė tapo mėgiama auginti daržuose ir gėlynuose ne tik dėl gražių mėlynų žvaigždės formos žiedų, bet ir dėl naudingų medžiagų, esančių jos lapuose.

Šis augalas kvepia kaip agurkas, tikriausiai todėl jai prigijo agurklės pavadinimas. Mėlynosios gėlės gali būti valgomos. Anksčiau jomis buvo dekoruojami įvairūs patiekalai, žiedai buvo cukruojami ir valgomi kaip saldumynas. 

Patogesniam aliejaus naudojimui galite įsigyti pompą-dozatorių.

Susisiekite su mumis