Kviečiame į KYPHI smilkalų kūrybines dirbtuves!

صنعت العطور المصرية - Egipto kvepalai

Rodos, apie parfumeriją jau žinome daugybę istorijų ir faktų, ir net tai, kad žodis kvepalai (perfume) yra kilęs iš lotyniško žodžio perfumum - per dūmus, smilkstant. O Jums ar teko detaliau pasidomėti to laikmečio istorija, pamatyti ir užuosti dar senovėje ir iki šių laikų naudojamas aromatingas medžiagas bei sujungti jas į vieną darnų junginį?

Pasitelkus istorinius šaltinius, mokslininkų studijas, knygas, žinynus mes kartu nusikelsime keliais tūkstantmečiais atgal ir patirsime tą nepakartojamą jausmą, jausmą pilną magijos ir įdomių faktų.

Tad kviečiame į PREMJERĄ, pirmąsias Lietuvoje kvepalų/smilkalų viešas dirbtuves, kur bent trumpam pabūsime archeologais, alchemikais, liekoriais, parfumeriais, o sujungus prabangiųjų frankincenso, miros, mastikos bei daugelį kitų dervų, tauriosios santalo medienos, kvapiųjų prieskonių, ajero ir iriso šaknų, bičių sunešto pievų medaus bei rūšinio vyno derinius - pasigaminsime kvapnius KYPHI smilkalus. Išgirsite ir apie šių brangenybių kilmę, simbolines reikšmes bei jų panaudojimo paskirtis. 

Smilkymo ritualu galėsite mėgautis ir namuose, nes parsinešite net penkis kūgio formos smilkalus/kvepalus, kurie primins apie mūsų susitikimą arba tiesiog galėsite jais pasimėgauti meditacijų, jogos metu ar leidžiant laiką su šeima. Mūsų laukia ir staigmena - lyg žinutė iš praeities ant mažo papiruso lapelio rasite užrašytą palinkėjimą nuo pačios egiptologės Sandros. 

Stikliniuose induose žvilga ir Jūsų laukia spalvotos bei kvapnios gėrybės - dervos, mediena, prieskoniai. Paruoštos keramikinės grūstuvės, indai. Bus tikra, tikrų kvapų puota PERFUMUM, menanti kvepalų istorijas ir neatsiejamą ryšį su jomis.

KYPHI smilkalų kūrybinės dirbtuvės yra autorinis parfumerės Giedrės Juozapavičienės darbas:

"Nekantrauju su Jumis susitikti ir pasidalinti savo meile kvapiosioms dervoms bei prieskoniams, kurią jaučiu jau daugiau nei dešimtį metų.. dabar jos dar viename vaidmenyje."

*Naujų dirbtuvių premjera vyks kovo 18 d. Gamybos pradžia 15 val., o nuo 14 val. kviečiami visi norintys dalyvauti susitikime su kviestine viešnia, egiptologe. Ji pristatys savo indėlį archeologijoje ir keletą svarbių faktų apie balzamavimą bei kitas temas. Nemokamas susitikimas vyks iki 15 val.

Registracija +37060403261 arba info@biocos.lt

Platesnį dirbtuvių aprašymą rasite čia.