Avižos odos priežiūrai

Avižos odos priežiūrai

Avižų nauda odai žinoma jau tūkstančius metų. Senovės egiptiečiai ir arabai naudojo avižas puoselėti savo odai, o graikai ir romėnai antikos laikais maudydavosi avižų voniose gydydamiesi nuo odos ligų.

Kuo naudingos avižos mūsų odai?

Avižose esančios medžiagos natūraliai stimuliuoja kolageno -  tarpląstelinės medžiagos baltymo, atsakingo už odos elastingumą, gamybą. Avižos padeda stabdyti priešlaikinį senėjimą, stangrina odą ir gerina jos elastingumą. Avižos turi priešuždegiminių savybių, tinka visiems odos tipams, net ir jautriai odai. Jos padeda gydyti žaizdeles, ramina sudirgusią odą. Avižos šviesina odą, gerina jos tonusą ir mažina spuogus.

Avižos – tai taip pat yra natūralus odos drėkiklis. Dėl sudėtyje esančių polisacharidų (sudėtinių angliavandenių), jos sukuria apsauginę plėvelę, kuri neleidžia išgarinti drėgmės. Todėl avižos mažina išsausėjusios odos simptomus – niežulį, paraudimą, šerpetojimą, bėrimus. Nuo senų laikų avižos naudojamos gydant egzemą, vabzdžių įkandimus ir kitas odos ligas, nes turi priešuždegiminių, antioksidacinių ir niežulį malšinančių savybių.

Avižose yra natūralių valiklių, vadinamų saponinais, kurie valo iš odos porų nešvarumus ir perteklinį odos sebumą, mažina poras, pašalina negyvos odos ląsteles ir nedirgina odos. Avižose esantys proteinai padeda išlaikyti natūralią barjerinę odos funkciją ir saugo ją nuo agresyvių cheminių medžiagų bei odos ligų. Be to, avižos padengia odą apsauginiu sluoksniu, kuris saugo nuo žalingų UV spindulių.

„Biokosmetikos akademijoje“ galite įsigyti avižų miltelių ir avižų beta gliukano. BETA GLIUKANAS – gamtinis polisacharidas, randamas javuose, jūros dumbliuose, avižose. Išgrynintas beta-gliukanas (ypatingai beta 1-3 gliukanas, kuris gaunas iš avižų) yra stiprus imuninės sistemos stimuliatorius, greitina ląstelių atsinaujinimą. Beta gliukanas dalyvauja daugelyje organizme vykstančių biologinių funkcijų (gyjant žaizdoms, naikinant mirusias ir vėžines ląsteles, uždegimo procesuose ir atstatant ląstelių bei audinių pažeidimą).

Kaip naudoti avižas kosmetikos gamyboje, rasite čia.


Parengė: Gintarė Lazdauskė, 2014-01-10