Sumažinta kaina! Rožių absoliutas Padidinti
Susijusios prekės

Rožių absoliutas (šimtalapių) (5%)

6,40 €

-20%

8,00 €

Už šią prekę premijos taškai neskiriami.

Apie prekę

Komentarai

Lotyniškas pavadinimas: Rosa centifolia 5 % ekologiškame jojobos aliejuje

Kilmės šalis: Turkija

Sertifikatai: rožių absoliutas neekologiškas, simondsijų aliejus ekologiškas

Chemotipas (pagrindiniai komponentai): Citronellol, Geraniol

Išgavimo būdas: ekstrakcijos, absoliutas

Augalo dalis: žiedai

Aromatas: neintensyvus, šiltas, saldus, gėliškas

Nata: bazinė

Panaudojimo būdai: aromaterapijai, kosmetikai, parfumerijai. Naudojamas garinimui keraminiuose garintuvuose, inhaliacijoms, aromaterapinėse voniose, masažams, kompresams, įtrinimams. 

Panaudojimas kosmetikos gamyboje: rožių aliejų galima naudoti įvairiose kosmetikos priemonėse tiek dėl jo poveikio, tiek dėl prabangaus aromato. Rožių eterinis aliejus plaukų priežiūros priemonėse padeda stiprinti plaukų šaknis. Odos priežiūros priemonėse naudojamas kaip tonizuojantis, stangrinantis odą, sutraukiantis kapiliarus, stabdantis priešlaikinį senėjimą aktyvusis ingredientas. Tai vienas geriausių aliejų, padedančių išlaikyti švytinčią, skaisčią ir jaunatvišką odą.  

Aromaterapinis poveikis: padeda kovoti su nerimu, pervargimu, stresu, pakelia nuotaiką, raminantis nervų sistemą, padeda menopauzės metu. Rožių eterinis aliejus didina pasitikėjimą savimi. Afrozidiakas.

Alchemija: rožių absoliutas dera su pelargonijų, jazminų, gvazdikėlių, ylang ylang, frankincenso, citrusų, levandų, santalmedžio, imbierinių citrinžolių ir kt. eteriniais aliejais.

Įspėjimai: Netinka garinti difuzoriuose! Reikėtų vengti pirmuosius 3 nėštumo mėnesius, o vėlesniais mėnesiais galima naudoti tik labai mažas jų dozes (1-1,5 % rožių aliejų). Jeigu anksčiau yra buvęs persileidimas šių aliejų negalima naudoti visiškai.

Kadangi iš 30 žiedų galima išgauti vos vieną lašelį rožių eterinio aliejaus, nieko nuostabaus, kad tai vienas brangiausių eterinių aliejų pasaulyje. Dėl tokios aukštos kainos šis eterinis aliejus dažnai maišomas su kitais baziniais aliejais, šiuo atveju su simondsijų (jojobos) aliejumi.

Absoliutai nuo eterinių (išgautų distiliavimo būdu) aliejų skiriasi tuo, kad pasižymi labai stipriomis kvapiosiomis ir terapinėmis savybėmis, todėl juos naudoti galima tik labai mažais kiekiais. 

Rožės – neatsiejama romantikos dalis. Jų kvapas sužadina libido ir romantiškus jausmus, skatinantis lytinę funkciją. Rožių eterinis aliejus laikomas moterišku afrodiziaku.

Susisiekite su mumis