Pelargonijų eterinis aliejus Padidinti
Susijusios prekės

Pelargonijų (egiptinių) eterinis aliejus

5,50 €

Už šią prekę premijos taškai neskiriami.

Apie prekę

Charakteristikos

Komentarai

 3 ml

Lotyniškas pavadinimas: Palergonium graveolens (Egiptinė palergonija)

Kilmės šalis: Egiptas

Sertifikatai: neekologiškas

Chemotipas: l-Citronellol, Geraniol, Linalool

Išgavimo būdas: distiliavimo

Augalo dalis: augalo stiebai ir lapai

Aromatas: šiltas, rožiškas

Nata: viršutinė-vidurinė

Panaudojimo būdai: aromaterapijai, kosmetikai, parfumerijai. Naudojamas garinimui elektriniuose eterinių aliejų garintuvuose, keraminiuose garintuvuose, inhaliacijoms, aromaterapinėse voniose, masažams, kompresams, įtrinimams. Dėl savo rožiško kvapo pelargonijų eterinis aliejus gali būti naudojamas kaip natūralūs kvepalai arba kvepalų fiksatorius. Pavyzdžiui, lašelį pelargonijų eterinio aliejaus galima užlašinti ant plaukų šepečio, taip plaukai pakvips rožišku aromatu. 

Panaudojimas kosmetikos gamyboje: naudojamas priemonėse, atbaidančiose vabzdžius (uodus, erkes), kosmetikos priemonėse riebiai odai, nuo spuogų, priemonėse nuo celiulito. 

Alchemija: pelargonijų eterinis aliejus dera su baziliko, bergamotės, morkų sėklų, kedro, kvapiųjų šalavijų, greipfrutų, jazminų, levandų, laimo, nerolio, apelsinų, rozmarinų eteriniais aliejais.

Įspėjimai: nėštumas: pirmuosius 3 nėštumo mėnesius pelargonijų eterinio aliejaus vartoti negalima, o vėlesniais mėnesiais galima naudoti tik labai mažas jų dozes ir gerai atskiesti pagrindiniu aliejumi (1-2 lašeliai masažui, 3-4 pilnai vandens voniai). Jeigu anksčiau yra buvęs persileidimas šio aliejaus negalima naudoti visiškai.

Pelargonijų pavadinimas kilo iš bulgariško žodžio zdrave, reiškiančio "sveikata". Medicinoje šis augalas naudojamas nuo neatmenamų laikų, o Bulgarijoje jis labai vertinamas kaip afrodiziakas.

Pelargonijų eterinis aliejus išgaunamas distiliuojant augalo stiebus ir lapus. Aliejus yra žalsvai geltonos spalvos, kambario temperatūroje tirštesnis, o jei temperatūra žemesnė - jis virsta kristaline mase.

Savybės Raminantys, Dezinfekuojantys, Antioksidantai
Parfumerinė nata Vidurinė nata

Susisiekite su mumis