Cinamono (Ceilono) žievės eterinis aliejus

6,20 €

Už šią prekę premijos taškai neskiriami.

Apie prekę

Charakteristikos

Komentarai

Lotyniškas pavadinimas: Cinnamomum zeylanicum

Kilmės šalis: Ceilonas

Sertifikatai: neekologiškas

Chemotipas (pagrindiniai komponentai): Cinnamic aldehyde, Eugenol, Caryophyllene beta, Linalool

Išgavimo būdas: distiliavimo

Augalo dalis: žievė

Aromatas: šiltas, saldus, sodrus, žemiškas, turi žolinių potonių

Nata: vidurinė 

Panaudojimo būdai: aromaterapijai, kosmetikai, parfumerijai. Naudojamas garinimui elektriniuose eterinių aliejų garintuvuose, keraminiuose garintuvuose, inhaliacijoms, aromaterapinėse voniose, masažams, kompresams, įtrynimams. Mėgstamas parfumerių kuriant rytietiškus kvapus. Nepakeičiamas kalėdinio aromato kūrime.

Panaudojimas kosmetikos gamyboje: cinamono eterinis aliejus naudojamas anticeliulitinėse kosmetikos priemonėse, dedamas į burnos priežiūros priemones. Taip pat cinamono eterinis aliejus naudojamas priemonėse, apsaugančiose nuo vabzdžių.

Alchemija: cinamono žievės eterinis aliejus dera su imbiero, juodųjų pipirų, kardamono, gvazdikėlių, frankincenso, apelsinų, levandų, ylang ylang eteriniais aliejais.

Manoma, kad cinamonas yra vienas seniausių ir vertingiausių prieskonių pasaulyje. Cinamonas naudojamas nuo senovės egiptiečių laikų ir netgi buvo vertinamas tradicinėje kinų medicinoje. Angliškas cinamono pavadinimas yra kilęs iš termino „amomon“ bei „qinnamon“, arabų ir hebrajų kalbos žodžių reiškiančių „kvapnus prieskoninis augalas“. Žinoma, jog cinamono eterinio aliejaus kvapas suteikia jaukumo ir yra labai naudingas tuomet, kai žmogus jaučiasi prislėgtas ar išsekęs.

Įspėjimai: nėštumo metu cinamono eterinio aliejaus naudoti negalima. Cinamono eterinis aliejus yra labai stiprus todėl nerekomenduojama jo naudoti jautriai odai. Būtina šį eterinį aliejų skiesti ir mišiniuose naudoti tik mažiausią jo procentą (iki 0,5 %).

 

Savybės Dezinfekuojantys, Antivirusiniai
Parfumerinė nata Vidurinė nata

Susisiekite su mumis