Frankincenso (bosvelijų) eterinis aliejus Somalio

9,80 €

Už šią prekę premijos taškai neskiriami.

SVARBU ŽINOTI

Poveikis emocijoms Balansuoja/harmonizuoja, Ramina/atpalaiduoja, Miegui, Nuotaikai, Susikaupimui, protiniam darbui
Poveikis aplinkai Valantys/dezinfekuojantys, Pirčiai, Antivirusiniai
Kosmetikai ir masažams Veido kosmetikai, Priešraukšliniai, Regeneruojamieji, Sportuojant/raumenims, sąnariams, Kvėpavimui, Priešuždegiminiai, Spazmolitiniai
Pagal amžiaus grupes Gimdyvėms/žindančioms
Pagal išgaunamas augalo dalis Balzaminiai/dervų
Tinka gyvūnams Šunims
Pagal naudojimo būdą Eteriniai aliejai garinimui/difuzoriams, Naudoti ant odos, Inhaliacijoms, Veterinarijai, Veido kosmetikai, Parfumerijai
Parfumerinė nata Bazinė nata
Išgavimo būdas Distiliavimo

APIE PREKĘ

ATSILIEPIMAI

Lotyniškas pavadinimas: Boswellia carterii

Kilmės šalis: Somalis

Sertifikatai: neekologiškas

Chemotipas (pagrindiniai komponentai): alpha pinene, limonene, sabinene, p-cymene

Išgavimo būdas: distiliavimo

Augalo dalis: derva

Aromatas: sodrus, dervingas, balzamiškas, sakralinis 

Nata: bazinė

Panaudojimo būdai: aromaterapijai, kosmetikai, parfumerijai. Naudojamas garinimui elektriniuose eterinių aliejų garintuvuose, keraminiuose garintuvuose, inhaliacijoms, aromaterapinėse voniose, masažams, kompresams, įtrynimams.

Panaudojimas kosmetikos gamyboje: frankincenso eterinis aliejus plačiai naudojamas kosmetikoje dėl odą jauninančių, tonizuojančių, priešuždegiminių, randus mažinančių, raukšlių gylį mažinančių savybių.

Alchemija: frankincenso eterinis aliejus dera su benzoino, sandalmedžio, levandų, miros, apelsinų, bergamotės, citrinų eteriniais aliejais.

Frankincenso medis yra kildinamas iš Viduriniųjų Rytų. Šio medžio žievėje yra padaromi įpjovimai, kuriais teka balzganos augalo sultys, kurios reaguodamos su oru per keletą savaičių virsta kieta derva, kuri yra distiliuojama, taip išgaunant frankincenso eterinį aliejų.  

Augalo pavadinimas kilo iš prancūziško žodžio "Franc", reiškiančio "prabangus", tad jo kvapas Jus apgaubs lyg prabangi skraistė. Iš frankincenso nuo seno yra gaminami smilkalai. Viena iš Trijų Karalių dovanų kūdikėliui Kristui buvo frankincenso (bosvelijų) smilkalai. Frankincenso kvapas nuramina mintis, dar Antikos laikais frankincenso sakai buvo deginami ant altorių ir šventyklose, o meditacijos praktikų metu frankincensas naudojamas iki šių dienų.

Šis Frankincenso eterinis aliejus nuo jau ankščiau mūsų prekyboje esančio Frankinceso eterinio aliejaus iš Omano skiriasi tuo, jog jo kvapas labiau balzamiškas, šiltesnis, jis ne toks aštrus, neturi terpeninio potonio.

Susisiekite su mumis