Kedrų eterinis aliejus Padidinti

Kedrų eterinis aliejus


Kedrų eterinis aliejus buvo naudojamas jau šumerų ir egiptiečių laikais medicinoje ir kosmetikoje. Jau tuomet buvo žinoma, kad kedras puikiai baido vabzdžius. Kedrų eterinis aliejus net Biblijoje paminėtas daugiau nei 40 kartų.

Eterinis aliejus išgaunamas distiliuojant kedrų medienos drožles ir pjuvenas. Tai švelnaus, medienos kvapo aliejus, turintis silpną sandalmedžio atspalvį. Aliejus klampus, šviesiai geltonos arba šviesiai oranžinės spalvos.

Lyginant himalajinio kedro kvapą su atlasiniu kedru, kvapas yra saldesnis ir stipresnis nei atlasinio kedro.

Aromaterapijoje plačiai naudojamas dėl savo stiprios energetikos, nes veikia „įžeminančiai“, suteikia tvirtą pagrindą po kojomis, padeda atsikratyti negatyvizmo ir įkvepia pozityvių minčių.

Padeda atpalaiduoti mintis, padeda nurimti, lengviau užmigti. Gali padėti įveikti depresiją, skatina kūrybiškumą, įkvėpimą.

Kedrų eterinis aliejus turi antiseptinių, antispazminių, tonizuojančių, sutraukiančių, atsikosėjimą lengvinančių, priešgrybelinių, raminančių savybių.

Kosmetikoje: kedrų aliejus naudojamas mišrios ir riebios odos priežiūrai, esant dermatitui ir psoriazei, seborėjai. Mažina odos pleiskanojimą, reguliuoja riebalinių liaukų darbą, mažina odos išskiriamo sebumo kiekį, naudojamas esant spuogams. Naudojamas plaukų priežiūroje: mažina pleiskanojimą, skatina plaukų augimą. 

Atbaido džius: aliejus baido vabzdžius, uodus, mažina odos niežulį. Eterinį aliejų skieskite su augaliniu (baziniu) aliejumi ir tepkite odą arba garinkite namuose aromatinėse žvakidėse.

Antiseptikas: apsaugo žaizdas nuo bakterijų.

Lengvinantis atsikosėjimą: aliejus lengvina atsikosėjimą, padeda iš kvėpavimo takų ir plaučių pašalinti skreplius. Esant peršalimui malšina galvos skausmą. Aliejų galima garinti vakarais prieš miegą arba daryti inhaliacijas.

Tonikas: kedrų aliejus gali būti naudojamas kaip sveikatos tonikas, jis stimuliuoja medžiagų apykaitą. 

Raminantis: aliejus ramina ir mažina įtampą.

Nėštumas: Kedrų eterinio aliejaus nereikėtų naudoti nėštumo metu.

Naudojimas: Eterinio aliejaus nenaudokite gryno ant odos, skieskite jį su augaliniu aliejumi iki 3% arba dėkite gaminant kosmetikos priemones.

Kedrų alchemija: kedrų eterinis aliejus dera su benzoino, bergamočių, cinamono, kiparisų, frankincenso, jazminų, kadagių, levandų, citrinų, laimo, rožių, nerolio ir rozmarinų eteriniais aliejais.

Literatūros sąrašas:

Hay IC, Jamieson M, Ormerod AD. "Randomized trial of aromatherapy. Successful treatment for alopecia areata". Publikuota: Arch Dermatol. 1998, Nov;134(11):1349-52.

Valerie Ann Worwood „The complete book of essential oils and aromatherapy“ (1991m.)

Kurt Schnaubelt „Naujoji aromaterapija“ (1995m.)
Patricia Davis „Aromaterapija nuo A iki Ž“ (2010m.)
Kolbjorn Borseth „The Aromantic guide to Unlocking the Powerful Health & Rejuvenation Benefits of Vegetable Oils“ (2008m.)

Prekė:

Susisiekite su mumis