Ylang ylang eterinis aliejus Padidinti

Ylang ylang eterinis aliejus


Lotyniškas pavadinimas: Cananga odorata forma genuina

Kilmės šalis: Madagaskaras

Sertifikatai: neekologiškas

Chemotipas (pagrindiniai komponentai): Benzyl acetate, Benzyl benzoate, p-Methylanisole, Linalool, trans trans alpha Farnesene

Išgavimo būdas: antro distiliavimo

Augalo dalis: žiedai

Aromatas: gėliškas, saldus.

Nata: vidurinė

Panaudojimo būdai: aromaterapijai, kosmetikai, parfumerijai. Naudojamas garinimui elektriniuose eterinių aliejų garintuvuose, keraminiuose garintuvuose, inhaliacijoms, aromaterapinėse voniose, masažams, kompresams, įtrinimams. 

Panaudojimas kosmetikos gamyboje: ylang ylang eterinis aliejus reguliuoja odos riebalų išsiskyrimą, todėl jį tinka naudoti tiek sausai, tiek riebiai odai, plaukų bei galvos odos priežiūros priemonėse. Dėl savo gėliško kvapo dažnai sutinkamas kosmetikos gaminiuose kaip kvapioji medžiaga.

Alchemija: kvapiųjų kanagų (ylang ylang) eterinis aliejus dera su bergamotės, baziliko, kardamono, pipirų, cinamono, kvapiųjų šalavijų, gvazdikėlių, citrinkvapių eukaliptų, frankinsenso, labdano, greipfrutų, palergonijų, levandų, citrinų, apelsinų, pačiulių, vetiverijų.... eteriniais aliejais. Ylang ylang eterinis aliejus dera su daugeliu eterinių aliejų.

Įspėjimai: vengti per stiprių koncentracijų ir per ilgo naudojimo, nes gali sukelti pykinimą, galvos skausmą.

Ylang ylang eterinis aliejus pasižymi raminamosiomis, atpalaiduojančiomis savybėmis, priskiriamas prie afrodiziakų, labai tinka žmonėms, kenčiantiems dėl seksualinių problemų.

Ylang ylang pavadinimas reiškia "gėlių gėlė". Šis eterinis aliejus gaminamas iš kvapiųjų kanangų - mažų tropinių medelių. Jo kvapas labai saldus. Norint sušvelninti saldumą, dažnai maišomas su citrinų ir bergamočių eteriniais aliejais. 

Indonezijoje ylang ylang žiedlapiais barstoma jaunavedžių lova, nes ylang ylang žiedai laikomi afrodiziaku.

Ylang ylang būdingas skirtingas distiliavimas, nuo ko priklauso ir aliejaus kokybė. Taip išskiriamas ylang ylang "ekstra", tada "complete", vėliau - 1-ojo, 2-ojo ir 3-iojo distiliavimo eterinis aliejus. "Ekstra" aliejus išdistiliuojamas per pirmąją distiliavimo valandą, ir turi daugiausiai esterių, todėl naudojamas dažniausiai parfumerijoje. "Complete" aliejus šiek tiek švelnesnio kvapo ir naudojamas praturtinti odos priežiūros priemones.

Gana intensyvaus gėliško kvapo ylang ylang eterinis aliejus turi stiprų raminamąjį poveikį, be to, nuo seno buvo naudojamas frigidiškumo ir impotencijos gydymui. Ylang ylang nuostabiai subalansuoja ir stimuliuoja odą, taip pat naudojamas skatinti plaukų augimą.

Ylang ylang eterinis aliejus ramina odą, balansuoja odos sebumo išsiskyrimą, todėl naudingas tiek išsausėjusios, tiek ir riebios odos priežiūrai.

Naudojamas plaukų priežiūros priemonėse, ylang ylang aliejus skatina sveikesnių plaukų augimą.

Ylang ylang eterinį aliejų saugu naudoti nėštumo metu, rekomenduojamas garinti arba lašinti į vonią.

Susisiekite su mumis