Frankincenso (bosvelijų) eterinis aliejus Padidinti

Frankincenso (bosvelijų) eterinis aliejus


Boswellia carterii

Kilmės šalis: Omanas

Frankincenso medis yra kildinamas iš Viduriniųjų Rytų. Šio medžio žievėje yra padaromi įpjovimai, kuriais teka balzganos augalo sultys, kurios reaguodamos su oru per keletą savaičių virsta kieta derva. Ši medžio derva yra distiliuojama, taip išgaunant frankincenso eterinį aliejų.

Augalo pavadinimas kilo iš prancūziško žodžio "Franc", reiškiančio "prabangus". Iš frankincenso nuo seno yra gaminami smilkalai. Viena iš Trijų Karalių dovanų kūdikėliui Kristui buvo frankincenso (bosvelijų) smilkalai. Antikos laikais frankincenso sakai buvo deginami ant altorių ir šventyklose, nes jie sulėtina ir pagilina kvėpavimą, o tai nuramina ir sudaro sąlygas melstis bei medituoti.

Frankincenso kvapas nuramina mintis, naudojamas meditacijoje iki šių dienų.

Frankincenso eterinis aliejus plačiai naudojamas kosmetikoje dėl odą jauninančių, tonizuojančių, priešuždegiminių, randus mažinančių, raukšlių gylį mažinančių savybių.

Eterinis aliejus naudojamas esant kvėpavimo takų infekcijoms, malšinant kosulį, rekomenduojamas sergant lėtiniu bronchitu ar astma. Labiausiai rekomenduojamas krūtinės masažas.

Labai gausių menstruacijų metu naudingas pilvo masažas su šiuo eteriniu aliejumi. 

Saugus naudoti nėštumo metu. Tinka nuo nerimo, baimės, streso, kuris kyla dėl gręsiančio persileidimo ar netikėto kraujavimo nėštumo metu.

Frankincenso alchemija: Frankincenso eterinis aliejus dera su benzoino, sandalmedžio, levandų, miros, apelsinų, bergamotės, citrinų eteriniais aliejais.

Susisiekite su mumis