Ekologiškas bičių vaškas

2,30 €

Apie prekę

Komentarai

10 g.

Eko agros sertifikuoto Lietuvos bitininkystės ūkio.

Kilmės šalis: Lietuva

Bičių vaškas nesiskverbia į gilesnius odos sluoksnius, tačiau sudaro apsauginę plėvelę ir neleidžia odai išgarinti drėgmės, ją maitina ir minkština. Bičių vaško sudėtyje yra odai naudingų medžiagų - medaus, žiedadulkių,  vitaminų, propolio, specifinių rūgščių, sterolių, karotino bei karotinoidų. Jame gausu vitamino A, kuris yra būtinas odos epiteliui atsinaujinti. Taip pat įrodytas vaško priešuždegiminis veikimas, todėl jis padeda gydyti odos ligas.

"Neseniai atlikti A.Siniakovo tyrimai parodė, kad vaško sudėtyje yra nemažai vitamino A, kuris yra būtinas odos epiteliui atsinaujinti. Taip pat neseniai buvo įrodytas vaško priešuždegiminis veikimas (jame buvo rasta į antibiotikus panašių medžiagų). Dėl to vašką galima vartoti odos ligų ir burnos gleivinės pažeidimams gydyti. Tai, A.Siniakovo teigimu, yra dėl to, kad nė viename gamtos produkte nėra tiek daug karotino bei karotinoidų, kaip vaške. Iki šiol buvo manoma, kad karotino (provitamino A) yra daugiausia morkose. Tačiau paaiškėjo, kad 100 g morkų karotinų turi nuo 2 iki 9 mg, o 100 g vaško yra nuo 8 iki 12 mg karotinų." teigiama dr. Algirdo Baltuškevičiaus straipsnyje www.bitininkas.lt.

Kosmetikos gamyboje naudojamas kaip emulsiklis, sutirštinantis aliejus ir sviestus. Dažniausiai naudojamas gaminant lūpų balzamus, kūno balzamus ir kitus riebius kremus. Vaškas lydosi pašildytas iki 60-68 laipsnių temperatūros, netirpsta vandenyje ir glicerine.

Bičių vaškas turi malonų medaus aromatą.

Už šią prekę premijos taškai neskiriami.


Susisiekite su mumis