Citrinžolių (svaigiųjų) arba citronelų eterinis aliejus

4,50 €

Už šią prekę premijos taškai neskiriami.

SVARBU ŽINOTI

Poveikis emocijoms Ramina/atpalaiduoja, Tonizuoja, Nuotaikai
Poveikis aplinkai Valantys/dezinfekuojantys, Vabzdžius baidantys, Augalų priežiūrai
Kosmetikai ir masažams Sportuojant/raumenims, sąnariams, Virškinimui, Priešuždegiminiai
Pagal išgaunamas augalo dalis Žoliniai
Tinka gyvūnams Šunims
Pagal naudojimo būdą Eteriniai aliejai garinimui/difuzoriams, Naudoti ant odos, Inhaliacijoms, Veterinarijai, Parfumerijai
Parfumerinė nata Vidurinė nata
Išgavimo būdas Distiliavimo
KOSMETINĖS SAVYBĖS Tonizuojamasis, Dezinfekuojantys, Priešuždegiminis

APIE PREKĘ

ATSILIEPIMAI

Lotyniškas pavadinimasCymbopogon winterianus

Kilmės šalis: Indonezija, Java

Sertifikatai: neekologiškas

Chemotipas (pagrindiniai komponentai): Geraniol, Citronellol, Limonene

Išgavimo būdas: distiliavimo

Augalo dalis: žolė

Aromatas: stiprus, aštriai gaivus, citrusinis

Nata: viršutinė

Panaudojimo būdai: aromaterapijai, kosmetikai, parfumerijai. Naudojamas garinimui elektriniuose eterinių aliejų garintuvuose, keraminiuose garintuvuose.

Panaudojimas kosmetikos gamyboje: citronelų eterinis aliejus yra svarbus parfumerijoje dėl cheminių medžiagų, kaip citronellol ir geraniol, kurie naudojami muilų, kvepalų ir kosmetikos gamyboje. Naudojant citronelų eterinį aliejų gaminami natūralūs dezodorantai, priemonės, atbaidančios vabzdžius.

Alchemija: dera su bergamotės ir kitais citrusais, levandų, kedrų, palergonijų pušų eteriniais aliejais.

Svaigiųjų citrinžolių arba citronelų eterinis aliejus yra plačiai naudojamas kosmetikos priemonėse ir parfumerijoje. Norint išgauti aliejų yra distiliuojami citronelos augalo (Cymbopogon winterianus Jowitt) lapai. Citronela klesti atogrąžų ir subtropikų sąlygomis, kadangi augimui reikia daug saulės ir drėgmės. Citronelų eterinis aliejus ilgą laiką buvo naudojamas kaip natūralus repelentas, iki pasirodant cheminėms priemonėms. Šiuo metu vis daugiau vartotojų atsisako chemikalų ir renkasi natūralius repelentus.

Susisiekite su mumis