Greipfrutų eteriniai aliejai
PREKĖS INFORMACIJA
Lotyniškas pavadinimas: Citrus paradisii
Eteriniai aliejai spaudžiami iš baltųjų, rausvųjų ir raudonųjų greipfrutų. Jų visų cheminė sudėtis bei savybės labai panašios, kažkiek skiriasi tik aromatas. Tad rinkdamiesi greipfrutų eterinį aliejų, vadovaukitės savo pojūčiais ir pasirinkite jums labiau patinkantį kvapą. Rausvasis ir raudonasis greipfrutas yra aštresnio, kartesnio kvapo, o baltasis - švelnesnis, saldesnis.
Chemotipas (pagrindiniai komponentai): d-limonene, b-myrcene, a-pinene, sabinene, d-linalool, geraniol
Išgavimo būdas: šalto spaudimo
Augalo dalis: žievelės
Aromatas: saldžiai gaivus.
Nata: viršutinė
Aromaterapinės savybės
Literatūroje teigiama, kad greipfrutų aliejus mažina apetitą, todėl naudingas mažinant kūno svorį.
Greipfrutų aliejus atgaivina protą, išsklaido blogą nuotaiką, suteikia energijos, tonizuoja, aktyvina, nuteikia optimistiškai. G. Mojay teigia, kad naudojant baltųjų greiofrutų eterinį aliejų, stimuliuojama Či energija, skatinanti judėti pirmyn ir keistis.
Itin teigiamai veikia emocijas - naudojamas esant nerimui, stresui, nuovargiui.
Panaudojimas kosmetikoje:
Greipfrutų eterinis aliejus dažnai naudojamas riebios odos priežiūrai, nes išvalo, sutraukia poras.
Mažina celiulitą, todėl rekomenduojamas masažiniuose mišiniuose, skirtuose celiulito pažeistoms vietoms.
Alchemija: itin mėgiamas parfumerijoje, nes dera ir harmonizuoja pretenzingus gėliškus aromatus su ylang ylang, gardenijų, tuberozų aliejais.
Įspėjimai: nenaudoti neskiesto ant odos. Nenaudoti vaikams ir nėštumo metu. Mišiniuose, skirtuose odai, nenaudoti stipresnio kaip 4%. Fototoksiškas, todėl panaudojus ant odos vengti saulės 12 valandų.
Galiojimo laikas: Galioja 1-2 metus nuo atidarymo, priklausomai nuo laikymo sąlygų. Greipfrutų aliejus linkęs oksiduotis, todėl rekomenduojama laikyti mažuose buteliukuose, o sunaudojus pusę, perpilti į mažesnį, kuriame būtų mažiau oro. Geriausiai laikyti šaldytuve.
Šaltiniai:
Mojay G. Aromatherapy for Healing the Spirit. Healing Arts Press, 1997.
Tisserand and Young, Essential oil safety, 2014
Prekės: