Pasigaminkime patys - lūpų šveitiklis

Lūpoms išsausėjus jos tampa šiurkščios, negyvos odos ląstelės pradade atšokinėti, lūpos skilinėja. Tai dažnai lemia aplinkos veiksniai, pavyzdžiui staigiai besikeičianti temperatūra arba šaltas vėjas, buvimas sausame ore, tačiau dažniausia priežastis - nepakankamas išgeriamo vandens kiekis. Kaip ir veido odai, taip ir lūpoms galite padėti atsinaujinti - jas nušveisti, o šis natūralus šveitiklis tobulai tam tiks!

JUMS REIKĖS:

  • Šaukštelio cukraus (Tinka paprastas baltasis cukrus, galite naudoti ir rudą, nerafinuotą cukrų - jis atlieka mechaninio šveitimo funkciją.)
  • Šaukštelio sviestmedžių aliejaus (Jis pamaitins, sudėkins ir suminkštins išsausėjusią odą, šis aliejus turi regeneruojančių savybių, tad labai pagelbės, jei lūpos linkę skilinėti.)
  • 2 lašų šaltmėčių eterinio aliejaus (Saldus ir gaivus šaltmetės aromatas ne tik pažadins norą šį šveitiklį suvalgyti, bet ir suteiks ,,putlinančio'' poveikio jausmą.) Galite naudoti ir kitą eterinį aliejų, pvz.: saldžiųjų apelsinų, levandų, citrinų. 

GAMINIMO EIGA:

  • Į lėkštelę įberkite cukrų.
  • Įdėkite sviestmedžių aliejų ir atsargiai sumaišykite su cukrumi.
  • Įlašinkite šaltmėčių eterinį aliejų ir dar kartą viską išmaišykite.

Šveitikliu švelniai masažuokite lūpas, kol jos kiek paraus, tuomet nuplaukite vandeniu. Lūpas nusausinę galite patepti jas sviestmedžių aliejumi - papildomai pamaitinti.

Šį šveitiklį galite naudoti pagal poreikį, tačiau ne dažniau, nei 2 kartu per savaitę, kad lūpos per daug nesudirgtų.

GAMINIMO EIGOS VIDEO: https://www.facebook.com/biocosacademy/videos/182774336107653/

Smagių natūralios kosmetikos gamybos atradimų!

Maitinantį lūpų šveitiklį rasite ir Limited edition rinkinyje Frosted berries. Paskubėkite išbandyti, nes rinkinių kiekis ribotas!