Aromaterapiniai aksesuarai – gerai nuotaikai ir sveikatai kasdien

Aromaterapija jau yra naudojama nuo seniausių laikų. Pastebėtos augalų aromaterapinės savybės leido žmonėms kovoti su įvairiomis ligomis ir pagerinti emocinę būklę. Eterinių aliejų dalelės yra itin smulkios, todėl greitai patenka į organizmą ir tiesiogiai veikia visą kūną, tokiu būdu sukurdamos dvasinę ir fizinę pusiausvyrą. Tačiau šiais laikais, kai nuolat skubame ir neturime laiko, dažnai kyla daug klausimų, kaip naudoti veiksminguosius aliejus. Norisi lengvai ir greitai mėgautis eterinių aliejų teikiama nauda, todėl į pagalbą ateina aromaterapiniai aksesuarai.

Kas yra aromaterapiniai aksesuarai?

Dažniausiai aromaterapijoje yra naudojami masažai, inhaliacijos ir vonios. Eterinius aliejus taip pat galima garinti ant įvairiausių aksesuarų: papuošalų, specialių interjero detalių ar difuzorių. Net silpniausias kvapas gali pakeisti nuotaiką ir pagerinti savijautą, todėl pakaks naudoti vos kelius lašelius kasdien.

Naudojami aromaterapiniai papuošalai, pakabukai ar apyrankės, dažniausiai turi elementą ant kurio galima lašinti eterinius aliejus ir nesibaiminti, kad aliejai pateks ant rūbų ar odos. Aromatas sklinda lengvai ir subtiliai, neerzindamas nosies. Malonus kvapas yra visada jaučiamas, kadangi papuošalai įšyla nuo kūno šilumos.

Aromaterapiniai interjero aksesuarai padeda aromatizuoti namus nenaudojant aromaterapinių lempų. Norint išvalyti orą ar tiesiog paskleisti malonų kvapą, kuris puikiai nuteiks visus namiškius, užtenka vos kelių lašelių užlašinti ant vilnos audinio aksesuarų. Juos galite naudoti prie lovos ar drabužinėje. Pavyzdžiui, užlašinus levandų eterinio aliejaus, galite pašalinti miego sutrikimus ir nuovargio likučius, atsipalaiduoti. Eterinių aliejų garinimas ore atlieka estetines ir psichologines funkcijas, taip pat pasižymi antivirusiniu, antibakteriniu, antistresiniu poveikiu bei stiprina imunitetą.

Automobilių difuzoriai pravers kiekvienam vairuojančiam ir važiuojantiems kartu kelionėse. Norint būti budriems ir nepavargti prie vairo itin tinka rozmarinas. Tačiau galima naudoti ne tik eterinius aliejus, o ir paruoštus jų mišinius. Aliejų deriniai pasižymi platesniu savo poveikiu ir sukuria norimą atmosferą automobilyje. Dažniausiai naudojami sintetiniai kvapai ir oro gaivikliai skleidžia kenksmingas medžiagas, o natūralūs eteriniai aliejai suteiks malonų aromatą ir bus naudingi sveikatai.

Svarbu atminti, jog aromaterapijoje galioja taisyklė geriau mažiau nei daugiau. Nepersistenkite ir pradėkite atrasti labiausiai tinkančius aliejus po lašelį. Kvapas turi būti malonus, neerzinantis, neintensyvus.

Platus eterinių aliejų naudojimo spektras ir aromaterapinių aksesuarų patogumas leis pajusti teigiamą poveikį organizmui. Išsaugokite sveikatą ir atkurkite natūralią pusiausvyrą nepaisant įvairių veiksnių, kurie veikia mus kasdien. Nesubalansuota mityba, dienos ritmas, mintys ir aplinka. Visada su savimi nešiokite dalelę galingos pozityvios energijos, kadangi kvapas pagerins savijautą ir aplinkiniams.