Mandarinų kvapas pripildys namus nuotaikos

Mandarinų kvapas pripildys namus nuotaikos

Mandarinas - nedidelis visžalis Kinijos medis, blizgiais lapais, kvepiančiais baltais žiedais ir oranžinės spalvos vaisiais. Į Europą mandarinas pateko XIX a. ir plačiai paplito po Viduržemio jūros šalis.

Mandarinų eterinis aliejus išgaunamas iš vaisių žievelės. Aliejus yra aukso spalvos, skleidžia švelnų, saldų, gėlišką kvapą.

Šis eterinis aliejus puikiai atpalaiduoja ir ramina, padeda kovoti su miego trūkumais.

Naudojimas:

  • Mandarinų eterinis aliejus teigiamai veikia nervų sistemą: depresijai, nerimui, stresui, nemigai, nuovargiui;
  • Padeda suvaldyti hiperaktyvių vaikų emocijas ir padeda jiems užmigti.
  • Turi antiseptinių, priešuždegiminių savybių.
  • Odos priežiūrai: nuo celiulito, strijų, spuogų, stangrina odą, tonizuoja. Mandarinų aliejus yra toks švelnus, kad tinka net besilaukiančioms bei kūdikiams. Todėl šį aliejų galite drąsiai lašinti į vaikų odelės priežiūros priemones.
  • Virškinimui: žarnyno spazmams, vidurių pūtimui, diegliams.
  • Mandarinų eterinis aliejus plačiai naudojamas kosmetikoje, aromaterapijoje, masažams, farmakologijoje, liaudies medicinoje, parfumerijoje, saunose, pirtyse, voniose.

Naudojimas:

Garinimui: į garintuvą įpilti vandens ir įlašinti 3-6 lašus eterinio aliejaus. Jei neturite garintuvo, galite į puodelį įpilti šilto vandens, įlašinti eterinio aliejaus ir padėti ant radiatoriaus. Vaikų kambariui užtenka 1-3 lašų. Tai padės nusiraminti, atsipalaiduoti, numalšinti stresą, užmigti. 

Masažams: padeda nuo strijų ir celiulito. Reikia 5-10 lašų mandarinų eterinio aliejaus įlašinti į 10ml bazinio (augalinio) aliejaus, geriausiai tinka saldžiųjų migdolų, makadamijų, sezamų baziniai aliejai.

Kosmetikoje: esant sausai, jautriai, spuoguotai odai lašinti į kremą, balzamą.

Dėmesio: esant jautriai odai, mandarinų, kaip ir daugelis kitų eterinių aliejų, gali sukelti alerginę reakciją, todėl būtina atskiesti nerafinuotu augaliniu aliejumi. Pasižymi fototoksiniu efektu, todėl jų negalima naudoti prieš išeinant į saulėtą šviesą.

Mandarinų alchemija: puikiai dera su bergamočių, levandų, cinamono, ylang-ylang, palergonijų eteriniais aliejais.