Su lūpų aliejais rinktis nebereikia: saugi sudėtis ar gražus efektas

Lūpų kosmetikos asortimente esame įpratusios matyti šiuos produktus:

  • Lūpų dažai - gaminys, kuriame naudojamas didelis kiekis pigmentų ir kurio pagrindinė paskirtis suteikti lūpoms spalvą;
  • Lūpų blizgesys - jį naudojame, kai norime suteikti lūpoms blizgesio, putlumo, dažnai ir spalvą;
  • Lūpų balzamas - nepamainoma priemonė, kai reikia minkštinti, apsaugoti, drėkinti lūpas.

 

O štai lūpų aliejus yra gana nauja kosmetikos gaminių rūšis, pasirodžiusi kosmetikos rinkoje prieš kelis metus. Tai tarsi lūpų blizgesio ir lūpų balzamo hibridas - kažkas tarp dekoratyvinės kosmetikos ir odos priežiūros kosmetikos.

 

Lūpų aliejai ne tik suteikia lūpoms blizgesio ir putlumo, bet ir drėkina, maitina, apsaugo lūpų odą, be to, švelniai paryškina ar suteikia lūpoms subtilų atspalvį.

Jau pats pavadinimas sufleruoja, kad lūpų aliejai gaminami iš aliejų. Taip, sudėtyje naudojami botaniniai aliejai, kuriuose gausu riebiųjų rūgščių, antioksidantų, vitaminų, kurie maitina lūpų odą, apsaugo nuo išsausėjimo bei žalingo aplinkos poveikio. Aliejai sudaro ant lūpų plėvelę, kuri sulaiko drėgmę ir neleidžia jai pasišalinti iš odos.

pų aliejai dažnai gaminami sudėtyje panaudojant hialurono rūgštį, kuri ne tik intensyviai drėkina lūpas, bet ir suteikia joms putlumo.

Palyginus su veido oda, lūpų oda labai plona ir pralaidi, joje nėra riebalinių ir prakaito liaukų, todėl ant lūpų natūraliai nesusidaro hidrolipidinė plėvelė, kuri veido ir kūno odą saugo nuo neigiamo išorės poveikio. Tai reiškia, kad lūpos nuolat susiduria su išbandymais šalčiu, vėju, UV spinduliais. Siekiant sumažinti dirgiklių poveikį, lūpų aliejai dažnai praturtinami vitaminu E - natūraliu antioksidantu, kuris neutralizuoja laisvuosius radikalus ir padeda išlaikyti odą kuo ilgiau jaunatvišką.

Nors lūpų aliejuose yra mažiau pigmentų nei lūpų dažuose, lūpų aliejai vistiek suteikia lūpoms atspalvį, tačiau šis yra švelnesnis, subtilesnis, pagyvinantis, paryškinantis natūralią lūpų spalvą.

Skirtingai nuo lūpų blizgesių, kuriuose esantys sintetiniai polimerai palieka ant lūpų lipnią plėvelę, lūpų aliejai nelimpa. Jie tiesiog pabrėžia natūralų lūpų grožį.

Įvairūs šaltiniai teigia, kad moteris per savo gyvenimą "suvalgo" 4-20 kg lūpų dažų (vyrai – gerokai mažiau). Taigi, jeigu jau valgyti, tai tik saugią ir natūralią lūpų kosmetiką!