Atidaryta patyriminė botaninių kvepalų paroda

Uoslė šiandien - nepelnytai nuvertintas mūsų pojūtis, kurį mes per retai naudojame savo gyvenime. Pritars tie, kurie buvo bent trumpam praradę uoslę. Kvapas kuria emocijas, žadina prisiminimus, nes uoslės receptoriai tiesiogiai veikia už tai atsakingus smegenų taškus.

Parodos „Kvepiantys paveikslai“ idėja – priminti lankytojams, kad per uoslę galime patirti nuostabių pojūčių: su kvapais galime keliauti laiku ar atsidurti bet kurioje Pasaulio vietoje, kiek mums tai leidžia patirtis.

Kiekvienas kvapas parodoje eksponuojamas su paveikslu ir su jam kurta istorija, paaiškinančia lankytojui, kodėl, autoriaus manymu, šis paveikslas taip kvepia. Parodoje „Kvepiantys paveikslai“ - 15 paveikslų, 15 kvepalų ir 15 istorijų apie kosmosą, meilę, laisvę, flirtą, susiliejimą, sodus...

  

Kvapų kompozicijas kūrė botaninės parfumerijos mokymų absolventai, naudodami tik natūralias botanines medžiagas, tad kvapus malonu uosti, tyrinėti, kvepalai skleidžiasi palaipsniui, turi gylio ir sužadina emocijas.

Daugelis botaninės parfumerijos ir natūralių kvepalų kūrėjų dirba individualiai, tad jų darbų nėra parduotuvių lentynose. Parfumerė, parodos organizatorė, Jolanta Cinaitienė džiaugiasi: „Tokia paroda - tai unikali galimybė susipažinti su lietuvių kuriama itin nišine - botanine - parfumerija, pajusti prabangius natūralių kvepalų aromatus, kurių jau nebesutiksite tradiciniuose kvepaluose – vanilę, rožę, santalą...“

Paroda vyksta Kaune, Lietuvos švietimo istorijos muziejuje, Vytauto g. 52. Parodą galima aplankyti iki birželio 14 d.