Paroda Kaune ir Vilniuje - olfaktorinė kelionė po pasaulį

Konkursas-paroda „Kvapais aplink pasaulį“ kviečia lankytojus į olfaktorinę kelionę, kurioje kvapu nusikelsite į egzotiškus kraštus, tolimus žemynus, bet tuo pačiu ir patirsite Lietuvą – tik kitaip, per kvapą. Per uoslę galime patirti nuostabių pojūčių: su kvapais galime keliauti laiku ar atsidurti bet kurioje pasaulio vietoje.

Konkurso dalyviai, kvapų kūrėjai, kompozicijoje atkartoja unikalų, pasirinktą vietovę įprasminantį kvapą. Juk iš kelionių parsivežame ne tik nuotraukas, bet ir įspūdžius. Šį kartą įspūdžius uždarėme kvepalų buteliukuose.

Konkurse - parodoje „Kvapais aplink pasaulį“ susijungia 15 pasaulio vietovių, 15 kvepalų ir 15 įspūdžių. Visi kvapnūs darbai dalyvauja konkurse, kurį vertins autoritetinga komisija ir išrinks vieną laimėtoją. Komisijoje: keliautojas Orijus Gasanovas, keliautoja, tinklaraščio „Keliauk zuikiu“ autorė Gintarė Lazdauskė, parfumeris, keliautojas Aistis Mickevičius,  parfumerijos tinklaraščio „Paskui nosį“ autorė Eglė Bertašienė ir parfumerijos tinklaraščio „Minervos blogas“ autorė, žurnalistė Rimantė Budrytė-Kvietkauskienė.

Kvapų kompozicijas kūrė botaninės parfumerijos mokymų absolventai, naudodami tik natūralias botanines medžiagas, tad kvapus malonu uosti, tyrinėti, kvepalai skleidžiasi palaipsniui, turi gylio ir sužadina emocijas.

Daugelis botaninės parfumerijos ir natūralių kvepalų kūrėjų dirba individualiai, tad jų darbų nėra parduotuvių lentynose. Parfumerė, olfaktorinių parodų organizatorė, Jolanta Cinaitienė džiaugiasi: „Olfaktorinės parodos - tai unikali galimybė susipažinti su lietuvių kuriama nišine - botanine - parfumerija, pajusti prabangius natūralių kvepalų aromatus, kurių jau nebesutiksite tradiciniuose kvepaluose – vanilę, rožę, santalą...“

Konkursas-paroda vyks:

KAUNE: Vasario 2-8 d. BIOCOS kvapų erdvėje (Mosėdžio g. 7, Kaunas). Darbo laikas I-V 10-18 val, VI 10-15 val.

VILNIUJE: Vasario 9-22 d. BIOCOS kvapų erdvėje (Vytauto g. 6, Vilnius). Darbo laikas I-V 10-19 val., VI 10-15 val.

Konkurso-parodos lankytojai kviečiami ne tik patirti olfaktorinę kelionę, bet ir padėti komisijai išrinkti laimėtoją: pildyti anketą ir žymėti savo favoritus.

 

Autorė Jolanta Cinaitienė

Tel. 8680 18379

IG @jol_cin_parfum