Ar natūralus dezodorantas gali pašalinti prakaito kvapą?

Ar natūralus dezodorantas gali būti efektyvus?

Atrasti mėgiamą dezodorantą – rodos, kas čia sudėtingo? Tačiau jei vis dar esi paieškose, turbūt tau atpažįstamos šios problemos:

  •      Paskutinę minutę prieš keliaujant į renginį tenka ieškoti atsarginės drabužių kombinacijos, nes vos apsivilkus suplanuotą derinį pastebi nuo dezodoranto atsiradusius baltus dryžius.
  •      Karštą vasaros dieną troleibuse nesinori pakelti rankos ir įsikibti į turėklą, nes nesi įsitikinusi, ar naudojamas dezodorantas pakankamai maskuoja nemalonų prakaito kvapą.
  •      Nenori naudoti priemonių su visa „puokšte“ galimai nesaugių ingredientų ir mielai rinktumeisi naturalią alternatyvą, tačiau abejoji priemonių efektyvumu.

BIOCOS alūno dezodorantas buvo sukurtas būtent iš poreikio turėti saugią, bet iš tiesų veiksmingą priemonę. BIOCOS įkūrėja Dalia ir jos šeima šį dezodorantą naudoja jau daugiau nei 10 metų, o daugelis mūsų klientų renkasi šią priemonę kasdienei kūno priežiūrai. Šiandien kviečiame tave daugiau sužinoti apie tai, kodėl prakaitas turi nemalonų kvapą bei kaip galima jo išvengti tuo pačiu neatsisakant natūralumo.

Kodėl prakaitas yra nemalonaus kvapo?

Prieš kalbėdami apie nemalonaus prakaito kvapo sprendimo būdus, išsiaiškinkime, kodėl jis atsiranda. Prakaitavimas veikia kaip kūno termoreguliacinė sistema ir padeda reguliuoti bazinę kūno temperatūrą, tačiau galime pastebėti, jog prakaitas išpila ne tik karštą vasaros dieną. Tai nutinka ir tuomet, kai patiriame stresą, nerimą, mityba taip pat gali daryti įtaką prakaitavimui. (1) Ar kada teko pastebėti, jog suvalgius tam tikrą maistą, prakaitas pakeičia kvapą? Prakaitas yra bekvapis skystis, kurio pagrindą sudaro vanduo, elektrolitai ir baltymai. Nemalonus kvapas atsiranda dėl tam tikrų bakterijų bei ekologinių veiksnių (pvz., mitybos įpročių). (1) Tikrai nerekomenduojame atsisakyti mėgstamų aštrių patiekalų ar praustis dažniau, nei būtina – yra natūralių priemonių, kurios puikiai suvaldo nemalonų prakaito kvapą.

Kas yra kalio alūnas ir kokie jo privalumai?

Kalio alūnas – tai natūrali mineralinė druska. Ištirpusi ji veikia odos paviršiuje, kalio alūno molekulės turi neigiamą jono ženklą, todėl jos neprasiskverbia į organizmą. Alūnas turi puikų antimikrobinį slopinamąjį poveikį blogą kvapą gaminančioms odos bakterijoms (2), todėl yra itin tinkamas naudoti kaip dezodoranto veiklioji medžiaga. Kitaip nei sintetiniai dezodorantai ir antiperspirantai, jis neužkemša prakaito liaukų. Alūnas neutralizuoja kvapą odos paviršiuje – užkerta kelią bakterijų, sukeliančių nemalonų kvapą, dauginimuisi.

Kaip naudoti dezodorantą su alūnu

Galbūt tau jau teko matyti ar net išbandyti dezodoruojantį alūno akmenį (ar alūno kristalą, „kristalinį dezodorantą“). Nors alūnas itin veiksmingai neutralizuoja nemalonų prakaito kvapą, alūno akmens naudojimas gali pasirodyti nepatogus. Nusiprausti, sušlapinti akmenį, patepti juo pažastis, palaukti kol jos nudžius prieš velkantis drabužius… Akmuo slysta iš rankų, kai kurios pakuotės praleidžia vandenį ir ima varvėti, kristalai nusėda ant pakuotės sienelių. Po ilgesnio naudojimo aštrūs kristalo kampai gali net įbrėžti odą.

BIOCOS siekiame kurti natūralią kosmetiką, kuri ne tik saugi, efektyvi, bet ir patogi naudoti. Todėl sukūrėme dezodorantą su alūnu, kuris nereikalauja jokių papildomų žingsnių. Rutulinio aplikatoriaus pagalba priemonę tepk ant sausos pažastų odos ir…pamiršk apie jį iki kitos dienos. Juk natūralus dezodorantas ir turi būti toks veiksmingas, kad pasitepus nebereikėtų apie jį galvoti.

BIOCOS dezodorantai su alūnu

Jei svarstai, ką pasirinkti, turime tris skirtingus dezodoranto su alūnu variantus:

Natūralus rutulinis dezodorantas su alūnu – šis natūralus dezodorantas tiks net ir pačioms jautriausioms nosims. Bekvapis, tačiau veiksmingas net esant gausiam prakaitavimui, apsaugo nuo nemalonaus prakaito kvapo ir nepalieka žymių ant drabužių.

Natūralus alūno dezodorantas su ženšeniu GINSENG – kai norisi malonios gaivos, GINSENG natūralus dezodorantas yra puikus pasirinkimas. Sudėtyje esantys greipfrutų ir šaltmėčių eteriniai aliejai suteikia malonų aromatą ir gaivumo pojūtį, puikiai tinka sportuojantiems.

Natūralus alūno dezodorantas, citrusų kvapo CITRUS – sukūrėme šį dezodorantą vyrams. Gaivus citrusinis aromatas, kurį suteikia bergamočių aliejus, yra švelnus ir neįkyrus.

Ką sako mūsų klientai?

  •      Išties maloniai nustebino! Ieškojau natūralios sudėties ir išties veiksmingo, toks ir yra! Labai džiaugiamės atradę visa šeima ir jau nebeįsivaizduojam be jo kasdieninės rutinos.
  •      Perku nebe pirmą kartą BIOCOS dezodorantus, pirksiu tikriausiai ir toliau, nes nieko geresnio dar neradau :) Jaučiuosi saugi dėl kvapo naudodama šią priemonę – neerzina odos, malonus ir natūralus priemonės kvapas.
  •      Puikiai naikina nemalonų prakaito kvapą.

Šaltiniai:

(1)  Teerasumran P, Velliou E, Bai S, Cai Q. Deodorants and antiperspirants: New trends in their active agents and testing methods. Int J Cosmet Sci. 2023 Aug;45(4):426-443. doi: 10.1111/ics.12852. Epub 2023 Mar 21. PMID: 36896776; PMCID: PMC10946881.

(2)  Al-Talib, Hassanain and Mohd Nasir, Nur Izzati Syamimi and Yaziz, Hafizuddin and Zulkafli, Nur Fatihah and Adani, Nur Aqidah and Noor Rashidi, Ahmad Ikhwan and Murugaiah, Chandrika and Shaari, Syahrul Azlin (2016) Potassium aluminium sulphate (Alum) inhibits growth of human axillary malodor-producing skin flora in vitro / Hassanain Al-Talib … [et al.]. Journal of Clinical and Health Sciences, 1 (1). pp. 59-63. ISSN 0127-984X