Kaip prižiūrėti odą vasarą?

Pašvietus saulutei ir atšilus orams, iš galvos iškrenta nemažai rūpesčių, prasideda atostogos – pramogų ir linksmybių metas. Odos priežiūrą taip pat atidedame į šalį.. iki rudens.. arba žiemos.. Juk vasara skirta grožio demonstravimui, o ne puoselėjimui;) Apmaudu, kad tokią klaidą daro didžioji dauguma.. Vasara odai yra tikras išbandymas! Ją veikia dulkės, prakaitas, druska, karštis ir intensyvūs saulės spinduliai. Todėl reguliari ir tinkama odos priežiūra yra tiesiog privaloma! Parengėme pagrindines taisykles, kurių laikomės pačios ir kurios jums padės prižiūrėti odą su biokosmetika šiltuoju metų laiku:

Pirmoji taisyklė - VALOM, VALOM, VALOM

Vasarą odos poras stipriai kemša prakaitas, dulkės, nešvarumai, todėl veido odos valymas turi tapti privaloma kasdienine rutina. Kiekvieną vakarą odą valome švelniais prausikliais, miceliniu vandeniu. Po prausimo veidą gausiai apipurškiame hidrolatu. Sausai odai renkamės rožių, šlamučių, morkų hidrolatą, riebiai – kedrų, rozmarinų, nerolio. Jokių agresyvių, stiprių prausiklių, alkoholinių tonikųPuiki odos valymo priemonė – molio kaukės. Jos ne tik išvalo odos poras, bet taip pat suaktyvina kraujotaką, praturtina odą vertingomis medžiagomis. Kartą per savaitę odai reikėtų atlikti šveitimą – taip pasišalins negyvosios, suragėjusios odos ląstelės, geriau įsisavins naudojami serumai, kremai. Šveitiklį galima pasidaryti ir iš gasulo molio sumaišytu su hidrolatu. Švelnia košele pamasažuokite veidą – taip ne tik išvalysite odą nuo nešvarumų – gasulo molis paskaistins odą, pagerins jos elastingumą.

Jeigu kemšasi poros – nupraustą, švarią odą nuvalome prausikliu su alpha hidroksi (AHA vaisių) rūgštimis (žinoma, vakare).

 

Antroji taisyklė - DRĖKINAM

Kažkodėl daugelis galvoja, kad jau vasarą odos drėkinti tikrai nebereikia ir drėkinimu susirūpina tik žiemą, prasidėjus šildymo sezonui… Klaidinga nuomonė! Vasarą odą veikia saulė, karštis, vėjas, oro kondicionieriai – taigi oda sausėja ir gana stipriai. Todėl intensyvų odos drėkinimą įtraukiame į dar vieną kasdienės rutinos sąrašą. Geriausiai tai daryti vakare, po prausimo-valymo procedūros. Intensyviam drėkinimui renkamės hialurono produkciją – gryną hialurono serumą arbą alavijų serumą su hialurono rūgštimi. Hialuronas ne tik drėkina, bet taip pat pagreitina ir skatina audinių ląstelių atsinaujinimo procesus, saugo nuo priešlaikinio senėjimo (kuris suaktyvėja dėl UV spindulių poveikio). Rytais, dienos metu papildomam drėkinimui odą galima apipurkšti alavijų sultimis, gėlių hidrolatais.

Trečioji taisyklė - SAUGOM

Žiemą nuo šalčio, vasarą nuo saulės spindulių. Ir ne tik paplūdimyje atostogų metu. Visi puikiai žinome, kad žalingi UV spinduliai pagreitina ląstelių senėjimo procesus, gilina raukšleles ir grasina vėžiniais susirgimais. Ir išties labai džiugu, kad kiekvienais metais klientų sąmoningumas ir rūpestis tik didėja. Naudojame kremus su natūraliais, mineraliniais UV filtrais, be nano medžiagų. Galima šauti du zuikius vienu šūviu – naudoti BIO-BB kremus – jie gražiai padengia veido odą, sulygina spalvą, ir apsaugo nuo saulės spindulių poveikio.

Ketvirtoji taisyklė - MAITINAM

Šiltuoju sezonu oda gausiai prakaituoja, šalindama ne tik šlakus ir toksinus, bet ir drėgmę, mikroelementus, vitaminus ir kitas medžiagas. Štai todėl atsakingas savo kūno šeimininkas turi maitinti organizmą ne tik per skrandį, bet ir per odą. Vasarą rinkitės lengvesnius kremus, kurių sudėtyje yra natūralių, nerafinuotų aliejų, artimų odos išskiriamam sebumui bei turinčių daug riebiųjų rūgščių, antioksidantų, vitaminų (argano, erškėtuogių, jojobos, avokadų, kanapių ir kt.). Darydami valomąsias molio kaukes būtinai įmaišykite ir ten augalinio aliejaus, įlašinkite kelis lašelius eterinio aliejaus (pvz., levandų, rožių, frankinsenso, santalmedžio, nerolio) – kaukė bus tikrai efektyvesnė, tuo pačiu pamaitinsite odą. Nepaslėpkite stalčiuose ir priemonių su vitaminu C. Kosmetikos gamybai skirtas vitaminas C yra stabilus, todėl pasitepus kremu su šiuo vitaminu tikrai nereikia bijoti saulės spindulių.

Penktoji taisyklė – IŠMOKSTAME VISAS TAISYKLES

ir kartojam sąžiningai kiekvieną mielą (ir ne tik mielą) dieną :)