Alavijas, ricina ir rozmarinų eterinis aliejus plaukams

Stresas, aplinkos veiksniai ir netinkama plaukų priežiūra gali lemti plaukų slinkimą, skilinėjimą ir galvos odos problemų atsiradimą. Tačiau yra daug veiksmingų būdų, kaip puoselėti plaukų grožį su natūraliomis priemonėmis iš gamtos. Nuo seno žinomi ir naudojami plaukus stiprinantys ingredientai - alavijas, ricinų aliejus ir rozmarinų eterinis aliejus.

Rozmarinų eterinis aliejus skatina galvos odos kraujotaką, stiprina plauko folikulus, todėl gerina plaukų augimą, mažina slinkimą ir stiprina juos.  Rozmarinų eterinis aliejus padeda kovoti su galvos odos niežuliu, sausumu ar sudirgimu.

Kaip naudoti?

1. Sumaišykite keletą lašelių rozmarinų eterinio aliejaus su ricinų, migdolų, argano ar makadamijų aliejumi ir atlikite aromaterapinį galvos odos masažą - jis puikiai tonizuos!

2. Įsipilkite į ranką šampūno ar kondicionieraus ir įlašinkite kelis lašelius rozmarinų eterinio aliejaus. Išplaukite galvą.

Alavijas padeda maitinti galvos odą, mažinti niežėjimą ir stiprinti plaukus nuo šaknų. Alavijų geliu sudrėkinti plaukai prisisotins naudingais mikro-elementais, taps elastingesni ir įgaus sveiko blizgesio. Alavijų kaukės skatina plaukų augimą ir gerina kraujotaką galvos odoje.

Kaip naudoti?

Alaviją įmasažuokite į galvos odą, pertepkite per visą plaukų ilgį. Palaikykite apie valandą ir išplaukite. O  BIOCOS garbanės nedidelį kiekį alijošiaus paskirsto ant sausų ar drėgnų plaukų ir jis veikia kaip plaukų modeliavimo priemonė (išsausėjusiems, garbanotiems plaukams).

Ricinų aliejus stiprina plonus, pažeistus ir lūžinėjančius plaukus. Jo sudėtyje yra ricinoleino rūgšties, kuri maitina plaukų folikulus, todėl skatina jų augimą. Ricinų aliejus gali sumažinti galvos odos niežėjimą, pleiskanas ir padėti įveikti kitas odos problemas.

Kaip naudoti?

Receptas galvos odos problemoms ir plaukų augimo stimuliavimui: Prieš miegą įmasažuokite šiltą ricinų aliejų į galvos odą ir palikite per naktį. Rytą plaukus nuplaukite švelniai valomuoju šampūnu – rezultatai jus nustebins!  

Receptas išsausėjusių plaukų atstatymui: Paimkite į ranką savo naudojamos plaukų kaukės ir įpilkite šlakelį ricinų aliejaus. Išmaišykite tarp delnų ir tepkite patobulinta kauke plaukus. Palaikykite 30 min ir nuplaukite. Plaukų kaukė emulguos aliejų, todėl jis lengviau išsiplaus.