Kokį eterinių aliejų garintuvą (difuzorių) pasirinkti?

Elektrinis eterinių aliejų garintuvas (difuzorius) – tai ne tik žaisminga interjero detalė, bet ir kasdienis mūsų palydovas šaltuoju metų laiku. Eterinių aliejų garintuvas tolygiai paskleis eterinio aliejaus molekules namuose ir leis mėgautis terapiniu eterinių aliejų poveikiu – stiprinti imunitetą, lengvinti kvėpavimą, išvalyti orą, gerinti nuotaiką, mažinti stresą. Kaip pajusti geriausią eterinių aliejų poveikį?

Eterinio aliejaus molekulės – labai mažos, todėl jos lengvai patenka ne tik į kvėpavimo takus, bet ir į visą mūsų organizmą. Be to, nosis, kurioje slepiasi tūkstančiai uoslės receptorių, yra itin arti smegenų centrų, atsakingų už mūsų nuotaikas ir emocijas. Todėl eteriniai aliejai veikia mūsų sveikatą bei emocijas. Tačiau garinti juos difuzoriuose reikėtų skirtingai, priklausomai nuo siekiamo poveikio.

Kaip teisingai ir efektyviai garinti eterinius aliejus?

Jei tikitės eteriniais aliejais sustiprinti fizinę sveikatą, imunitetą, įveikti peršalimą ir padėti sau sveikti ar išvalyti patalpų orą, tuomet eterinių aliejų difuzoriuose jums reikėtų garinti antivirusinius aliejus keletą kartų per dieną po 2-3 valandas. Taip difuzoriui skleidžiant aromatą, jūs įkvėpsite didesnę dalį vertingųjų eterinių aliejų molekulių.

Jei siekate pagerinti nuotaiką, įveikti stresą, mažinti nerimą ar kitokio poveikio emocijoms bei psichinei sveikatai, priešingai, garinkite difuzorių trumpais intervalais – po 15 minučių ir darykite tokio ilgio pertrauką. Dažniausiai elektriniai eterinių aliejų garintuvai turi automatinę intervalų funkciją. Kam to reikia? Mūsų smegenys plastiškos, tad lengvai prisitaiko prie aplinkos, pripranta prie eterinio aliejaus poveikio, todėl jo poveikis su laiku silpnėja. Todėl difuzorių gariname su pertraukomis keletą kartų per dieną 1-2 valandas.

Kokį eterinių aliejų difuzorių pasirinkti?

  • Difuzorius-drėkintuvas – tai eterinių aliejų garintuvas su oro drėkinimo funkcija, naudoja ultragarso difuzinę technologiją, kai eteriniai aliejai skiedžiami vandeniu ir suskaidomi į mažus lašiukus. Dažnai tokie difuzoriai skleidžia skirting spalvų šviesą ir vandens rūką su eteriniais aliejais, kurie drėkina sausą orą. Aromatinės eterinio aliejaus molekulės nėra šildomos, todėl išsaugomos visos jų savybės.
  • Keramikinis eterinių aliejų garintuvas – tai žvake šildomas vanduo dubenėlyje, į kurį įlašinami eteriniai aliejai. Nuo žvakės sušilęs vanduo paskleidžia patalpose aromata ir drėkina orą.
  • Difuzorius-nebulaizeris - purškimo difuzijos technologija paskleidžia eterinius aliejus patalpose. Eterinių aliejų garinimui šia technologija nenaudojamas vanduo, todėl kvapo lašeliai pasklinda greičiau ir išlieka ilgiau. Purškimo technologijos dėka mikrolašeliai per kelias valandas pasiskirsto iki 100 m² ploto patalpoje.
  • Didžiausią eterinių aliejų koncentraciją galite įkvėpti naudodami asmeninius inhaliatorius, kurie padės greičiausiai pajusti eterinių aliejų terapinį poveikį. Įlašinkite 10 lašų eterinio aliejaus ar jų mišinio ir nešiokitės su savimi, naudokite visada, kai tik jaučiate poreikį.

Savo difuzorių išsirinkite čia: https://biocos.lt/lt/121-difuzoriai arba žiūrėkite difuzorių demonstraciją mūsų Instagram paskyroje BIOCOS aroma