Tamanu - kovai prieš randus ir ne tik?!

Puiklapių, dar vadinamų tamanų, aliejus, tikrai nusipelnė savo puikumą atspindinčio vardo. Tačiau klientėms jį pasiūlius dažnai išgirstame klausimą, o kas tas tamanu? Taigi skubame Jus supažindinti su tamanų aliejumi ir jo savybėmis.

Tamanų aliejus gaunamas iš Tamanų (Calophyllum inophyllum) medžio vaisių. Jis yra žalios spalvos, o jo kvapas yra gana stiprus, primenantis sviesto ir riešutų mišinį. Aliejus atlieka net 4 mūsų odai svarbias funkcijas – drėkina, regeneruoja, ramina, apsaugo.

Dėl savo drėkinančių ir regeneracinių savybių, šis aliejus tinkamas naudoti esant randams, strijoms. Naudojant šį aliejų tiesiai ant odos, pastebima, jog ilgainiui jis geba sumažinti randus. Jis tinkamas naudoti ir nedideliems aknės paliktiems randeliams ir rimtesniems, didesnį plotą apimantiems randams ar strijoms.

Be to, dėl savo jau minėtų drėkinamųjų, regeneracinių bei raminamųjų savybių, jis tinkamas naudoti ir esant egzemai. Jis ramina sudirgusią odą bei gali sumažinti niežėjimą. Tamanų aliejus pasižymi antibakteriniu poveikiu, kas gali padėti apsaugoti egzemos pažeistą odą nuo infekcijų. Taip pat, jis ramina ir saulės sudirgintą odą, o dar daugiau, geba suteikti mūsų odai ir minimalią apsaugą nuo saulės, nes natūraliai pasižymi iki 20 SPF apsaugą nuo UV.

Biocos parduotuvėse galite įsigyti ne tik gryną tamanų aliejų, bet ir tamanų kremą, tačiau, kuomet kremai su šlamučiais ar hialuronu neužsistovi lentynose, tamanų kremas užima lyg ir atsarginio žaidėjo poziciją. Taigi kokiai odai šis kremas tinkamiausias? Jei turite brandžią, normalią ar riebią, galbūt net aknės pažeistą odą, šis kremas yra tinkamas pasirinkimas.

Taigi kviečiame neišsigąsti sodriai žalios tamanų aliejaus spalvos, galbūt būtent jis padės Jums įveikti turimas odos problemas.