Veido mankšta – šalinkime priežastis, o ne pasekmes!

Pavasario naujienlaiškių ciklas ,,MEILĖ SAU”

Mes, moterys, rezultatų dažniausiai norime čia ir dabar. Greitai! Išbandome daugybę priemonių pašalinti pasekmėms: veido kremai, serumai, kaukės, brangiausios procedūros, papildai, įvairiausi grožio shot‘ai... šiais laikais tikrai yra iš ko pasirinkti. Visgi sutelkę tiek dėmesio pasekmėms, ne iki galo įsigiliname į priežastis.

Galbūt jau supratai, jog kalbame apie priešlaikinį odos senėjimą: raukšles, papilkėjimą, prarastą švytėjimą ir elastingumą. Kad būtų lengviau suprasti, kodėl taip svarbu šalinti priežastis, o ne pasekmes, paprašėme Benitos August papasakoti, kodėl ir kaip keičiasi veidas.  

VEIDAS NĖRA TIK ODA. Panagrinėkime nuodugniau:

Kaukolė

Veido karkasas – tai kaukolė. Ji yra sudaryta iš daugybės kaulų, kuriuos jungia ,,siūlės‘‘. Su amžiumi kaulų masė mažėja, todėl keičiasi veidas, ypatingai menopauzės metu. Nors pačios kaukolės struktūros pakeisti negalime, galime padirbėti su ,,siūlėmis‘‘: užkirsti kelią jų džiūvimui, plonėjimui. Čia padeda veido masažai, ypač jeigu juos atliekame nuolat.

Sąkandis

Taip, sąkandis gali nulemti, kaip atrodysime 80-ies! Ar susidūrus su stresu turite įprotį stipriai sukąsti dantis? Tuomet įsitempia ir kramtomieji raumenys. Jei kramtomieji raumenys nuolat įtempti, keičiasi apatinio žandikaulio padėtis ir ilgainiui atsiranda ,,buldogo žandai‘‘ arba smakras riečiasi į viršų ir atsiranda ,,raganos išraiška‘‘. Atpalaiduoti  kramtomuosius raumenis galime savimasažo pagalba bei SĄMONINGAI primenant sau jų neįtempti – atkreipiant dėmesį, ką veikia žandikaulis, ar dantys sukąsti.  Skamba neįtikėtinai, tačiau tai tiesa - taisyklingas sąkandis ir žandikaulio padėtis turi įtakos tam, kaip senės veidas.

Benitos video įrašas ,,Kramtomųjų raumenų atpalaidavimas

Riebalinis sluoksnis

Vienos turim mažiau, kitos daugiau. Su amžiumi riebalinis sluoksnis slenka į apačią – paprastoji fizika – riebalinį sluoksnį veikia gravitacija, o praradę tonusą veido mimikos raumenys nebeišlaiko jų “savo vietoje”. Ką galime padaryti? Efektyviausia pagalba – veido mankšta, papildyta masažinėmis technikomis. Atkreipkite dėmesį į tai, kaip tepate kosmetikos priemones. Visi judesiai, ypatingai smakro, skruostų srityse, turėtų būti nukreipti aukštyn ir link plaukų linijos.

Oda:

Kodinis žodis – kolagenas. Kad būtų lengviau suprasti pokyčius odoje ir kokią įtaką tam turi kolagenas, Benita August pateikė pavyzdį:  jeigu jau esi sulaukusi 25 metų ar daugiau, veidrodyje nusišypsojus prie akių pastebėsi raukšleles, baigus šypsotis – raukšlelės, gilesnės, o gal dar visai nedidelės - išlieka. Tačiau kai šypsosi mažas vaikas – raukšlelės dingsta vos jam baigus šypsotis. Kodėl? Jauna oda atsistato labai greitai, kadangi joje gausu kolageno, hialurono. Nuo 25 metų jo odoje mažėja nuolat, o kai tūkstančius kartų per dieną nesąmoningai ydingai mimikuojame, raukomės, veido raumenys tai ,,įsimena‘‘ , nebegrįžta į savo pradinę padėtį, ko pasekoje formuojasi ir išlieka raukšlelės. Taigi, mažėjantis hialurono ir kolageno kiekis, prie mimikų įpratę įtempti veido raumenys, išsausėjęs epidermis...viskam susidėjus – turime raukšles. Sąmoningai galime sau padėti kontroliuodamos savo mimikas. Visų raukšlių tikrai neišvengsime, esame žmonės ir drausti sau šypsotis – jokia ne išeitis, tačiau be priežasties raukytis – gal neverta?

Grįžtant prie kolageno netekimo – jis nėra visiškai nekontroliuojamas. Jeigu nuspręstum imtis prevencijos priemonių, turėtum žinoti, kas ,,suvalgo‘‘ kolageną – cukrus, alkoholis, stresas.

Veido raumenys

Tikriausiai pastebėjai, jog raumenys tekste buvo paminėti ne kartą. Mūsų veido raumenys yra visu paviršiumi peraugę su oda, todėl jie turi didžiulę įtaką tam, kaip atrodo veidas. Būtent todėl šis naujienlaiškis skirtas veido mankštai. Treniruojant kūną juk galime pastebėti rezultatus – raumenis stipriname, formuojame ir dėl to keičiasi kūnas. Tą patį galime atkartoti ir savo veide.

Veido mankšta

Nors veido masažai gali padėti atpalaiduodami įtemptus raumenis, “išpurendami” audinius, mankšta - kur kas vertingesnė. Geriausia, jog ją galime daryti pačios. Veido mankšta skirta raumenų susitraukimams, jų metu raumuo juda ne taip, kaip yra pratęs, todėl taisyklingai mankštai “įvaldyti” gali prireikti laiko. Reikia kantrybės išmokyti raumenis judėti taip, kaip jie turi judėti. Mimikos raumenims įgaunant optimalų tonusą, “kyla” veido ovalas, atsiveria akys, išryškėja skruostikauliai, dailėja apatinio žandikaulio linija. Tačiau tokiems puikiems rezultatams pasiekti, veido mankštą rekomenduojama daryti 6 dienas per savaitę ir tai turi tapti ilgamečiu įpročiu.

Veido savimasažas

Jis papildo veido mankštą. Kai veide susidaro įtampos, masažas veidą atpalaiduoja. Veido sveikatai labai svarbi ir inervacija, kraujotaka, kokybiškas audinių aprūpinimas maisto medžiagomis bei deguonimi, sklandi limfotaka. Pasiekti visa tai padeda veido masažai/savimasažai.  Atliekant veido savimasažą, vertinga naudoti natūralų kosmetinį aliejų arba mišinį. Mūsų rekomendacija: ROSE aliejinis serumas su grynu rožių otu.

Jeigu norėtum išbandyti veido mankštą arba veido savimasažus, pavyzdžių nesunkiai rasi internete, Youtube platformoje. Veido mankštas kuria ir mūsų pašnekovė Benita August, daugiau informacijos čia: https://www.benitaa.com/

Taip pat savo paskyrose Facebook ir Instagram ji nuolat dalinasi daugybe naudingos informacijos, praktinių patarimų, kaip sąmoningai rūpintis savo grožiu. Štai keli itin įdomūs vaizdo įrašai:

#MEILĖSAU ir savo odai toli gražu nėra tik kremas, serumas ir kaukė porą kartų per savaitę. Nors kosmetika turi reikšmingą poveikį odai, jos estetinei būklei, labai svarbu ir tai, kas vyksta po oda. Tik atkreipę dėmesį į gilesnius pokyčius, padėsime savo odai išlikti gyvybingai ir jaunatviškai, neleisime jai per greitai pasenti ir sutiksime natūralius procesus kūne besididžiuodamos, kiek dėl jo gerovės pasistengėme!