Kanapių aliejus

3,90 €

Už šią prekę premijos taškai neskiriami.

Apie prekę

Komentarai

Cannabis Sativa

Nerafinuotas, šalto spaudimo aliejus

Kilmės šalis: Kanada

Kanapių sėklų aliejus labai vertingas dėl sudėtyje esančių vitaminų A, B1, B2, B3, B6, C, D, ir E, kalcio, magnio, kalio ir kitų mikroelementų. Tai vienintelis augalas, sudėtyje turintis D vitamino, būtino kalio absorbcijai.

Kanapių aliejus itin vertinamas dėl organizmui ir odai svarbių riebiųjų rūgščių: Omega-3, Omega-6 ir Omega-9, GLA, kurios sudaro net 80% aliejaus sudėties. Tai daugiausiai riebiųjų rūgščių turintis augalinis aliejus. Be to, kanapių aliejaus sudėtyje šios rūgštys yra būtent tokiu santykiu, kuris žmogui pats tinkamiausias (3:1). Kanapių aliejuje gausu amino rūgštčių ir proteino.

Kanapių aliejus maitina ir minkština odą, atstato odos tonusą, šalina toksinus, turi priešuždegiminių savybių.

Dėl didelio vitamino E kiekio, aliejus stabdo priešlaikinį senėjimą, apsaugo nuo strijų susidarymo, atstato odos elastingumą.

Aliejus labiausiai rekomenduojamas sausai odai, jis lengvai įsigeriantis. Kanapių aliejus tinka ir labai jautriai odai, nes nealergizuojantis.

Šis aliejus teigiamai veikia odos pH, subalansuoja lipidų kiekį ir drėkina.

Mažina odos paraudimus ir sudirgimą, užtraukia žaizdeles. Todėl rekomenduojamas mišiniuose, skirtuose naudoti vyrams po skutimosi.

Riebiosios rūgštys būtinos sveikų odos ląstelių membranų gamybai, jos aprūpina plaukus ir odą maistingomis medžiagomis. Aliejus taip pat stiprina nagus, todėl juo įmasažuokite nagus ir odeles.

Kanapių aliejus turi natūralią apsaugą SPF 6 nuo UV spindulių, tačiau leidžia odai pasisavinti naudingus UV spindulius ir absorbuoti D vitaminą.

Kanapių aliejus naudojamas esant atopiniam dermatitui (egzemai). Mokslininkai, vadovaujami Dr J. Callaway Suomijos Universitete studijavo kanapių sėklų aliejaus naudą pacientams, sergantiems atopiniu dermatitu ir po atliktų tyrimų teigė, kad aliejus ženkliai sumažino odos išsausėjimą, niežulį ir visapusiškai pagerino kitus ligos simptomus. Plačiau apie tyrimą skaitykite čia.

Kanapių aliejus - unikalus, nes jo sudėtyje yra chlorofilo. Chlorofilas – tai žalios spalvos augalinis pigmentas, kuris lapus nudažo žaliai. Jis kaupia augaluose saulės energiją ir dalyvauja fotosintezėje. Chlorofilas valo organizmą nuo kancerogeninių ir mutageninių medžiagų, saugo DNR nuo pakitimų, stimuliuoja kraujo gamybą, stiprina imunitetą, skatina greitesnį ląstelių augimą ir stiprina jų sieneles, stabdo bakterijų dauginimąsi.

Naudojimo rekomendacijos. Kanapių aliejus stiprina plaukus, suteikia jiems blizgesio ir apimties. Nedidelį kiekį aliejaus paskirstykite ant plaukų galiukų, įmasažuokite į galvos odą ir palaikykite 30-60 min. arba per naktį ir išplaukite. Plaukai ypač gerai pasisavina šiltą aliejų, todėl rekomenduojama aliejų prieš naudojimą truputį pašildyti arba plaukus apvynioti rankšluosčiu.

Aliejų galite naudoti mišiniuose arba gryną tepti ant odos. Aliejų tepkite ant hidrolatu (gėlių vandeniu) sudrėkintos odos, kad jis greičiau susigertų ir nepaliktų riebumo jausmo.

Šis kanapių aliejus gali būti naudojamos kosmetikai, maistui ir medicinos tikslais.

 

Susisiekite su mumis