Natūralūs ir inovatyvūs ingredientai BIOCOS kosmetikoje

Su šypsena prisimename laikus, kuomet veido kremus gaminome tik iš bazinių ingredientų: hidrolatų, aliejų ir augalinių emulsiklių. Kremai buvo geri, stebino savo rezultatais, tačiau natūralu - norėjome augti. Pamažu ne tik kremų, bet ir kitų gaminių sudėtis papildė veiklieji ingredientai, tokie, kaip hialurono rūgštis, vitaminai, ekstraktai. 

Šiandien nebeapsiribojame ir jais. Kartu su natūralumu koja kojon mūsų laboratorijoje žengia inovacijos. Taip gaminių sudėtyse atsiranda ingredientai sudėtingais, ,,chemiškai’’ skambančiais pavadinimais. Žiūrint į juos gali kilti klausimas: ,,ar tikrai natūralu?’’

Atsakome: TAIP. 

Natūralumas yra didžiausias mūsų privalumas ir jį išlaikysime visuomet, be jokių išimčių.

Šiandien norime papasakoti apie kelis inovatyvius ingredientus, kuriuos galite rasti BIOCOS kosmetikoje:

AQUAXYL™

Ingredients sąraše žymimas: Xylitylglucoside - Anhydroxylitol - Xylitol

Kas tai? Tai patentuotas natūralių cukrų kompleksas.

Kuo naudingas? Jis intensyviai drėkina odą keliuose jos sluoksniuose ir riboja drėgmės netekimą net 24 valandas!

Kur naudojame? Aquaxyl naudojame drėkinamajame veido kreme DAILY COMFORT.

--

SKVALANAS

Ingredients sąraše žymimas: Squalane

Kas tai? Tai augalinė skvaleno (mūsų epidermyje esančio sebumo, kuris padeda išlaikyti drėgmę, odos elastingumą ir jauną išvaizdą) alternatyva. Skvalanas gali būti išgaunamas iš alyvuogių, ryžių sėlenų, cukranendrių, kviečių gemalų aliejaus ir kt. 

Kuo naudingas? Šis ingredientas drėkina ir padeda drėgmę išlaikyti odoje. Taip pat jis turi antioksidacinių, prieuždegiminių savybių, todėl yra naudingas siekiant stabdyti priešlaikinio odos senėjimo požymius, bėrimus, paraudimus. Jis yra nekomedoniškas, t.y. nekemša odos porų ir yra naudingas visiems odos tipams. 

Kur naudojame? 

--

BETA GLIUKANAI

Ingredients sąraše žymimas: Hydrolyzed beta-glucan

Kas tai? Šis ingredientas gaunamas iš egzotiškos Martininkos bakterijų rūšies, kuri randama itin drėgnoje dirvoje. Ši rūšis gamina eksopolisacharidą (EPS), kuris geba išlaikyti didelį vandens ir organinių atsargų kiekį. Beta gliukanai išgaunami selektyviai hidrolizuojant minėtąjį eksopolisacharidą. 

Kuo naudingas? Aktyvusis ingredientas pasižymi drėkinamosiomis, regeneruojančiomis, anti-age savybėmis. Taip pat prisideda stiprinant apsauginį odos barjerą.

Kur naudojame? Beta gliukanus taip pat naudojame drėkinamajame veido kreme DAILY COMFORT.

Be pagrindinių bei aktyviųjų ingredientų, kosmetikoje naudojami ir augaliniai konservantai, emulsikliai. Taip pat, įvairūs priedai, kurie suteikia malonesnę konsistenciją, kvapą ar pojūtį naudojant priemonę. Nereikėtų išsigąsti pamačius šiuos pavadinimus:

  • Potassium sorbate + Sodium benzoate - augalinis konservantas, kurį naudojame tam, kad gaminys negestų, jo galiojimo laikas būtų ilgesnis.

  • Cocamidopropyl betaine - augalinės kilmės paviršiaus aktyvioji medžiaga, kuri suteikia plovimo, putojimo savybę. 

  • Xanthan gum - augalinis emulsiklis, kuris suteikia malonią, lengvą gaminio konsistenciją. 

Žinoma, tai tik dalis ingredientų, kuriuos galite sutikti mūsų produkcijos etiketėse. Jeigu norite apie sudėtis sužinoti daugiau, visuomet galite mums parašyti, suteiksime visą informaciją. Taip pat, labai patogu pasitikrinti kosmetikos gaminių sudedamąsias dalis platformoje https://cosmileeurope.eu/lt/inci/ - ten rasite patikimą informaciją apie bene visus kosmetikoje sutinkamus ingredientus.