Kalėdoms reikia tikrumo: 5 tvarios idėjos jūsų kūrybai namuose

Dirbtuvių metu galima susikurti natūralios kosmetikos priemonių mylimiems ir artimiems žmonėms. Tvari, savo rankomis padaryta dovana sušildys kiekvieno jūsų išsiilgtojo širdį. Juolab kad gruodis ir nuo jo neatsiejamas dovanų metas jau čia pat. „Atsižvelgdami į individualius savo artimųjų pomėgius, žinodami jų gyvenimo būdą, galėsite pridėti ir savo palinkėjimą, tarkime, dėdei, mėgstančiam pirtį, tiks pačių sukurtas natūralus kūno šveitiklis, mamai – kakava kvepiantis kūno sviestas, močiutei – aromatinė druska pėdų vonelei, o natūralus lūpų balzamas neabejotinai patiks ir draugei, ir vyrui, – pataria Dalia Nosevičienė, natūralios lietuviškos kosmetikos BIOCOS įkūrėja. Anot jos, visuomet daugiau vertės ir prasmės teikia paties dovanotojo kurta dovana.

Daugiau nei dešimtmetį lietuvius edukuojanti ir įvairias kosmetikos bei aromaterapijos priemones namuose pačius pasigaminti mokanti BIOCOS įkūrėja ir natūralių receptūrų puoselėtoja neabejoja, kad tvarus kūrinys – neatsiejamas nuo šiandienos visuomenės gyvenimo būdo. Todėl ir renkant šventines dovanas pašnekovė ragina pagalvoti apie tai, kiek joje bus tikrumo ir natūralumo.

Lūpų balzamas su šaltalankiais

Kokių priemonių reikės?

Gamybos eiga:

visus ingredientus sudėkite į stiklinį ar keramikinį dubenėlį ir kaitinkite vandens vonelėje, kol ištirps visi aliejai ir bičių vaškas. Išimkite dubenėlį iš vonelės, atvėsinkite iki 50 °C laipsnių, supilkite vitaminą E, išmaišykite ir supilkite balzamą į indelius.

Natūralus kūno šveitiklis pirčiai

Kokių priemonių reikės?

Gamybos eiga:

sudėkite kokoso aliejų į stiklinį ar keraminį dubenėlį ir šildykite karšto vandens vonelėje, kol kokosų aliejus ištirps, tuomet suberkite cukrų, supilkite šaltalankių aliejų ir sulašinkite levandų eterinį aliejų. Viską gerai išmaišykite, gautą masę supilkite į sandarų indelį.

Aromaterapinė vonios druska

Kokių priemonių reikės?

Gamybos eiga:

sumaišykite saldžiųjų migdolų aliejų su eteriniais aliejais, mišinį supilkite į druską ir viską gerai išmaišykite. Pagamintą druskos mišinį supilkite į sandarų indelį.

Maitinamasis kūno sviestas

Kokių priemonių reikės:

Gaminimo eiga:

visus kietuosius aliejus sudėkite į stiklinį ar keraminį dubenėlį ir kaitinkite vandens vonelėje, kol aliejai ištirps. Išimkite dubenėlį iš vonelės, supilkite saldžiųjų migdolų aliejų ir šaltalankių aliejų, gerai išmaišykite, tuomet įlašinkite eterinio aliejaus. Pagamintą mišinį palikite šaldytuve porai valandų, kol sustings (masė turi išlikti minkšta, bet nebeskysta). Sutirštėjusią masę išplakite virtuviniu plaktuvu (mikseriu) kelias minutes, iki aliejų mišinys taps purus kaip labai gerai išsuktas sviestas. Įdėkite į šaldytuvą dar 5–10 minučių. Atvėsusį kūno sviestą sudėkite gražius indelius. Rekomenduojame produktą laikyti vėsiai, taip jis nesukris ir ilgai išlaikys savo purią formą.

Kalėdinis purškiamas kvapas namų jaukumui

Kokių priemonių reikės:

Gaminimo eiga:

supilkite eterinius aliejus ir spiritą (degtinę) į 100 ml talpos buteliuką, gerai supurtykite. Likusį kiekį buteliuko pripildykite vandens, užsukite purkštuvėlį ir gerai suplakite.