TOP-5 geriausi eteriniai aliejai stresui valdyti

Natūralūs eteriniai aliejai yra veiksminga priemonė stresui mažinti. Eteriniai aliejai padės įveikti įtampą, kai nuolat susiduriate su stresinėmis situacijomis ar tik retkarčiais į jas patenkate, pavyzdžiui, laikote egzaminą, vykstate į darbo pokalbį. Kiekvienas iš šių eterinių aliejų išsiskiria ne tik savo kvapu, bet ir poveikiu:

  1. Tikrųjų levandų eterinis aliejus – būtinas kiekvieno namuose, nes ne tik mažina stresą ir nerimą, bet ir padeda atsipalaiduoti, gerina miegą, mažina nervinę įtampą. Tačiau nenaudokite levandų vairuodami, kad neužliūliuotumėte budrumo.
  2. Bergamočių eterinis aliejus unikalus ir kompleksiškas, nes turi savybę gerinti nuotaiką, bet tuo pačiu ir atsipalaiduoja nervine įtampą. Tai puikus pagalbininkas stresinėse situacijoje, nes neturi stimuliuojančio efekto, tad padeda ramiai įveikti stresines situacijas. Ypač mėgiamas vaikų.
  3. Petitgreinų eterinio aliejaus gaivus ir žalias kvapas padeda atsipalaiduoti, pasiruošti miegui, ypač rekomenduojamas apėmus liūdesiui ar vienatvės jausmui.
  4. Frankincenso (smilkalinių bosvelijų) eterinio aliejaus egzotiškas kvapas suteikia vidinės ramybės ir tvirtybės, mažina įtampą ir stresą, lėtina kvėpavimą, gali sumažinto galvos skausmą, kilusį dėl įtampos.
  5. Yuzu kitaip dar vadinamas kvapiųjų mandarinų eterinis aliejus Japonije nuo seno naudojamas terapiniais tikslais, nes mažina nerimą, įtampą bei stresą. Trykštantis citrusinis kvapas panašus į mandarinų ir greipfrutų mišinio. Nefototoksiškas, tad naudojamas, tiek masažiniuose aliejuose, aroma balsamuose, tiek ir garinamas, inhaliuojamas.

Arba pasirinkite eterinių aliejų sinergiją RAMYBĖ - tai BIOCOS academy aromaterapeutų sukurtas natūralių eterinių aliejų sinerginis mišinys, kuris ramina, gerina nuotaiką, suteikia emocinės ir dvasinės darnos. 

Stresą mažinančius eterinius aliejus garinkite difuzoriuose, lašinkite į šiltą vonią (sumaišytus su kastilijos muilu) arba naudokite inhaliatoriuose, masažiniuose aliejuose.