Afrodiziakai - romantiškoms akimirkoms

Afrodiziakai eteriniai aliejai, kuriantys romantišką nuotaiką

Ar galime kvepėti seksualiai? Kiek kvapai įtakoja jausmus, aistrą, patrauklumą? Šie klausimai žmonėms rūpėjo nuo seno. Atlikti tyrimai nenuginčijamai įrodė kvapų įtaką žmogaus seksualumui, patrauklumui

Kvapų įtaka žmogaus organizmui ir emocinei būsenai

Kvapų studijos parodė, kad:

  • Moterims patinka kvapas, kuris yra artimas (bet ne identiškas) jų pačių kvapui;
  • Vyrams labiausiai patinka moters kūno kvapas jos vaisingomis dienomis;
  • Ovuliacijos dienomis moteris labiausiai traukia „dominuojančio vyro“ kvapas;
  • Vyrams moteris nuotraukose atrodė vidutiniškai šešeriais metais jaunesnė, kai nuotraukų peržiūros metu patalpoje sklandė citrusų aromatas.

1998 - 2006 m.  Alan Hirsch  atlikta kvapų studija (“The Smell & Taste Treatment Research Foundation”) įrodė:

  • visi 26 tyrime naudoti natūralūs aromatai sustiprino kraujo tekėjimą vyrų lytiniuose organuose;
  • vyrus dažniausiai sužadindavo levandų aromatas (40 % tyrime dalyvavusių vyrų);
  • tradiciniai sintetiniai kvepalai sužadino tik 3 % tyrime dalyvavusių vyrų;
  • moteris kai kurie kvapai veikė stimuliuojančiai (levandos 13 % moterų), o kai kurie atvirkščiai – privertė moteris emociškai „užsidaryti“ (odekolono, vyšnių kvapas).

Tokius tyrimų rezultatus įtakojo ir fiziologiniai procesai. Vienas pagrindinių žmogaus jutimų – uoslė (olfaktorinė sistema). 

Kvapas aktyviai stimuliuoja olfaktorinę sistemą, kuri perduoda impulsus smegenų limbinei sistemai, atsakingai už emocijas, prisiminimus bei aistrą, nervų galūnes. Eteriniai aliejai efektyviai stimuliuoja žmogaus emocijas ir net fizinę savijautą. Aliejaus molekulės yra tokios mažos, kad be vargo patenka į kraujotaką ir išnešiojamos po visą kūną. Todėl net ir garinami eteriniai aliejai veikia ne tik mūsų uoslę, bet taip pat daro teigiamą įtaką visam organizmui.

Kvapai greičiau nei kiti žmogaus jutimai pasiekia smegenis ir sužadina asociatyvius prisiminimus. Todėl kvapai yra labai svarbūs kuriant romantišką atmosferą. O slapta įdėjus į kišenaitę tuo pačiu kvapu iškvėpintą nosinaitę ar laiškelį, sugrąžinsite savo mylimąjį į romantiškas akimirkas.

Afrodiziakai

Afrodiziakais paprastai vadinamos substancijos, kurios stimuliuoja ar didina aistrą ir seksualinį potraukį. Deja nėra tokio eterinio aliejaus, žolės ar maisto produkto, kuris sužadintų aistrą žmogui, jeigu jis pats to netrokšta. Tačiau jei jaučiamės psichologiškai ar fiziškai išsekę, apimti streso ar depresijos, gerokai sunkiau mėgautis intymumu. Tuomet į pagalbą pasitelkime afrodiziakus. Afrodiziakai yra tos substancijos, kurios gali padėti išsklaidyti fizinį, psichologinį ir emocinį negalavimą, taip pat paveikti seksualumą ar geismą. Taigi afrodiziakai gali padėti atsipalaiduoti, įveikti depresiją, nerimą, pakelti nuotaiką, atverti jausmus.

Kvapai, kurie leidžia žmogui jausti pasitikėjimą savimi, taip pat sužadina ir geismą, leidžia jaustis seksualiu, geidžiamu.

Tam, kad sužadinti libido, reikėtų pakelti kūno temperatūrą. Eteriniai aliejai, kurie laikomi afrodiziakais, paprastai yra šilto ir turtingo aromato, dažniausiai prieskonių ar gėlių kvapo.

Eteriniai aliejai, skatinantys romantiką ir seksualumą

Kai kurie eteriniai aliejai yra pagarsėję afrodiziakai:

Šie aliejai nėra vieninteliai afrodiziakai. Bet kuris kitas eterinis aliejus, kuris padeda Jums atsipalaiduoti ir teigiamai veikia Jūsų emocijas, gali būti Jūsų asmeniniu afrodiziaku.

Pačiulė

Pačiulė nuo seno laikoma afrodiziaku. Pačiulės kvapas buvo itin populiarus hipių laikotarpiu. Dėl savo specifinio kvapo ji nepalieka sau abejingų: ją arba myli arba jos nekenti.
Pačiulė buvo naudojama gundymui ir meilės burtams.

Kvapusis šalavijas

Afrodiziakas, kuris emocijoms suteikia euforijos, taip pat harmonizuoja, nuramina. Kvapiojo šalavijo sudėtyje yra medžiagų, panašių į estrogeną, kuris reguliuoja hormonų balansą ir suteikia geidulingumo.

Levandos

Vyrų geismų stimuliatorius. Levandos subalansuoja emocijas, nuramina, užburia.

Jazminas

Gundantis ir suteikiantis orumo. Jazminas Indijoje per amžius laikomas afrodiziaku ir vadinamas nakties karaliene. Jazminų aromatas yra giliai gėliškas, šiltas ir traukiantis. Indijoje moterys jazminais kvėpina plaukus, kai nori patraukti ir sužadinti savo vyro geismą. Sakoma, kad net drambliams turint reprodukcijos sutrikimų, jie apšlakstomi jazminų eteriniu aliejumi, kad sukelti jų domėjimąsi vienas kitu.

Rožė

Suteikia harmonijos, komforto ir romantikos pojūčius, ypač tinkama moterims.

Ylang ylang

Saldus, gilus ir egzotiškas kvapas. Filipinuose šio augalo žiedais yra barstoma jaunavedžių lova, nes tikima, jog ylang ylang nuima pirmosios nakties jaudulį ir sužadina geismą.

Afrodiziakų naudojimas

Eterinius aliejus romantiškoms akimirkoms galima naudoti įvairiais būdais:

  • Paskleisti jų aromatą ore, garinant eterinius aliejus ar jų mišinius;
  • Aliejus ar jų mišinius lašinti į šiltą vonią ar ant pagalvės vidinės pusės;
  • Eteriniais aliejais praturtinami masažiniai aliejai;
  • Kvėpinantis natūraliais, ne sintetiniais kvepalais.