Pagrindinės odos priežiūros taisyklės šaltuoju sezonu

PAGRINDINĖS ODOS PRIEŽIŪROS TAISYKLĖS ŠALTUOJU SEZONU

Trumpos dienos, šaltukas, saulės trūkumas neigiamai veikia ne tik mūsų nuotaiką, bet ir grožį. Tačiau ilgais vakarais lieka daugiau laiko sau, puodeliui arbatos, seniai nepabaigtoms kojinėms ir be abejo grožio procedūroms. Odos būklė šaltuoju periodu priklauso nuo to, kaip ją prižiūrėjote vasarą. Mums dažnai atrodo, kad vasarą oda ir taip graži, todėl nenaudojame jokių kremų, nevalome odos. Tokiu atveju vėstant orams išlenda visos odos problemos. Prie to ypatingai prisideda temperatūrų svyravimai, prasidėjęs šildymo sezonas, kuris išsausina odą, žvarbus vėjas ir t.t. Jei oda buvo tinkamai prižiūrima visus metus, dažniausiai rimtų problemų neatsiranda ir viską sutvarko intensyvesnės odos priežiūros priemonės.

Maitinam ir drėkinam

Kol oras nėra žvarbus, odą galima atgaivinti intensyviai drėkinančiomis priemonėmis, vėliau drėkinimo procedūras reiktų palikti vakarui, o dieną naudoti tik maitinamuosius kremus arba natūralius aliejus, kurie apsaugos odą nuo šalčio. Kuo ilgiau ketinate būti lauke ir kuo žemesnė temperatūra, tuo riebesnį kremą turėtumėte rinktis. Jei jūsų oda nėra sausa, dienomis kai neleidžiate laiko lauke naudokite lengvesnį kremą, o maitinamąjį kremą tepkite 30 min prieš išėjimą į lauką.

Šaltuoju metu, problemos turint riebią odą padidėja: išsausėjęs patalpų oras, temperatūros svyravimai sausina odą, tad ji pradeda išskirti dar daugiau sebumo. Tokiai odai ypatingai svarbus drėkinimas, tad jos savininkėms visada rankinėje reiktų turėti hidrolatą (levandų, rozmarinų, hamamelių hidrolatai) ir esant patalpoje reguliariai juo apsipurkšti veido odą.

Sausa oda dažnai būna ir kuperozinė, o atsiradus dideliems temperatūros skirtumams oda pradeda dar labiau sausėsi, traukiasi, o kapiliarai plečiasi. Tokios odos nuolatinis draugas turėtų būti tinkamas hidrolatas (šlamučių, rožių hidrolatai), antikuperoziškai veikiantis kremas, kuris praturtintas odą stiprinančiomis, maitinančiomis medžiagomis, sudėtyje su laukinių kiparisų, greipfrutų ir levandų eteriniais aliejais.

Odos drėkinimui puikiai tinka alijošiaus gelis, hialurono rūgštis, kremai praturtinti jomis, hidrolatai. Sausesnei odai tinkamos priemonės su avokadų, argano, erškėtuogių ir kitais turtingais aliejais. Po vonios ar dušo procedūrų išsausėjusią viso kūno odą palepinkite kokoso, monoi ar sviestmedžio aliejais. Kosmetikos priemonės, kurių sudėtyje yra eterinių aliejų, tokių kaip rozmarinų, kiparisųsantalo ar kadagių, padės išlaikyti odą geros būklės šaltuoju sezonu. Jei vasarą pagrindinė odos priežiūros priemonė yra lengvos konsistencijos kremas, šaltėjant orams, jūsų kosmetinė turėtų pasipildyti maitinančiomis kaukėmis ir kremais, praturtintais aktyviaisiais ingredientais, švelnesniu, aliejiniu prausikliu ir kt. 

Tik retkarčiais išlendanti saulutė turi ir privalumų: galima pasimėgauti odos šveitimo procedūromis, pilingu su vaisių rūgštimis, nes odos nedirgins intensyvūs UV spinduliai. Vaisių rūgštys paskaistins odą, nušviesins atsiradusias pigmentines dėmeles, nuvalys negyvų ląstelių sluoksnį, oda pagražės, bus lygesnė.

Nepamirštam lūpų, rankų, kaklo...

Atšalus orams lūpos pradeda sausėti ir trūkinėti, joms atgaivinti naudokite riebius balzamus su bičių vašku, natūraliais sviestais ir aliejais. Kaklo ir dekoltė oda taip pat turėtų būti labiau drėkinama ir maitinama, tad tepdamos veidą kremu, nepamirškite ir jų. Rankas reguliariai tepkite stipriai maitinančiais kremais, einant į lauką patartina naudoti riebų balzamą aliejų pagrindu, arba gryną sviestmedžio aliejų, ypač jei mėgstate vis pamiršti pirštines.

Rekomenduojame išbandytą drėkinamąją naminę kaukę išsausėjusiai, suskirdusiai rankų odai: pašildykite nedidelį kiekį kanapių aliejaus, įlašinkite į jį kelis lašelius levandų eterinio aliejaus, gausiai ištepkite plaštakas ir užsidėkite medvilnines pirštines. Su tokia kauke galite eiti miegoti, ryte rankų oda bus švelni ir atsigavusi.

Dėmesio slidininkai!

Žiemą mėgaujantis slidinėjimo teikiamais malonumais, privalu tinkamai apsaugoti odą. Labai svarbu ne tik riebus, stipriai maitinantis kremas, bet ir apsauga nuo ultravioletinių spindulių. Galite naudoti ir du atskirus kremus, lengvą apsauginį kremą nuo saulės tepkite pirmiausiai, maždaug likus 1 val. iki išėjimo į lauką, jam susigėrus užsitepkite maitinamąjį, aliejų pagrindo kremą, arba gryną aliejų, pavyzdžiui, argano.