Veido kaukės namuose - kosmetologės patarimai

Kosmetologė Jurgita Rimkevičienė grožio salone Henrietė jau daugelį metų dirba su natūralia kosmetika, todėl yra sukaupusi patirties, kaip teisingai prižiūrėti odą, nevarginant jos sintetinėmis priemonėmis. Priešingai nei daugelis kosmetologų Jurgita nesibaimina klientėms siūlyti natūralių priemonių odai, o jos atliekamos procedūros su natūraliomis gamtos dovanomis stebina efektyvumu ir teigiamais rezultatais. Veido kaukės namuose gali atgaivinti, sudrėkinti ir išvalyti odą. 

Vienas svarbiausių odos priežiūros procesų - tai jos valymas. Rekomenduojama reguliariai naudoti valomąsias kaukes, norint turėti skaisčią veido odą. Viena vertingiausių ir natūraliausių priemonių kaukių gamybai tai - kosmetinis molis. Jo būna įvairių rūšių, todėl puikiai tinka visiems odos tipams. Kosmetologė Jurgita sutiko pasidalinti savo mažomis paslaptimis, kaip teisingai reikėtų naudoti veido kaukes namuose.

Svarbu atminti, kad mūsų oda sugeria tik skystyje tirpias medžiagas. Uždėjus molio kaukę ant veido, jokiu būdu negalima jai leisti sudžiūti. Sudžiuvusi kaukė ne tik neduos naudos, bet priešingai, išsausins odą, gali ją sudirginti. Todėl vos tik pradėjus kaukei džiūti, būtina ją apipurkšti hidrolatu, palaikyti ant veido apie 20 minučių ir nuvalyti, kol ji dar drėgna.

Sausos odos kaukę būtina praturtinti augaliniu nerafinuotu aliejumi. Aš į drėkinamąsias veido kaukes kartu su moliu bei hidrolatu sumaišau ir šaukštelį drėkinamojo veido kremo. Tokia kaukė ne tik išvalo veido poras, bet ir intensyviai drėkina, maitina odą, kremas neleidžia kaukei taip greitai išsausėti.”

Darant veido kaukes namuose svarbu žinoti, kad jei perdžiūna molis ant veido, odai neteikiama jokia nauda, bet priešingai - oda dehidratuoja. Išdžiuvęs molis sugeria odos riebalus ir tada pradeda gerti drėgmę iš odos.

Kosmetologė taip pat atskleidė, kad kuo tamsesnis molis, tuo intensyvesnio poveikio. Renkantis molį kaukei, pravartu žinoti, kad kuo tamsesnis molis, tuo kruopščiau reikia paruošti veido kaukę. Nors tamsus molis itin vertingas riebiai, brandžiai odai, tačiau jei bus maišomas tik su paprastu vandeniu gali sudirginti ir dehidratuoti veido odą ir neduoti norimo efekto. Būtina prisiminti, kad į tamsaus molio kaukę reikia įpilti ir drėkinančio odą augalinio aliejaus.

Molio rūšys

Natūralaus molio veido kaukės namuose – puikus mineralų šaltinis, kuris ne tik išvalo, bet ir pagražina, skaistina veido odą. Skirtingų atspalvių molis pasižymi ir skirtingu poveikiu. Svarbiausia išsirinkti tinkamiausią molį Jūsų odos tipui.

Baltasis molis laikomas pačiu švelniausiu odos priežiūroje, todėl labiausiai tinka jautriai odai. Tačiau ir į baltąjį molį rekomenduojama įmaišyti augalinio nerafinuoto aliejaus arba drėkinamojo kremo, kad oda būtų ne tik išvalyta, bet ir sudrėkinta, kad jaustųsi komfortiškai. Baltasis molis slopina odos uždegimus, šalina odos dėmeles, saugo nuo vėlesnio jų susidarymo, puikiai išvalo odą ir poras.

Gasulo molis naudojamas kaukėms, bei kaip natūralus veido ir plaukų prausiklis. Molis drėkiną odą ir plaukus, pašalina nešvarumus, išvalo ir skaistina odą, gerina jos elastingumą, pašalina riebalų perteklių ir negyvas ląsteles, todėl oda greičiau atsinaujina. 

Raudonojo molio sudėtyje gausu natūralių naudingųjų medžiagų, mineralų oksidų. Tinka sausai, jautriai odai su išsiplėtusiais kapiliarais, ypač rekomenduojamas brandžiai ir į alerginius bėrimus linkusiai odai.

Rožinis molis veikia švelniai, todėl tinka visų tipų odai.Jis valo, detoksikuoja ir atgaivina odą, pašalinti negyvas odos ląsteles, atstato odos pH. 

Žaliasis molis - ypač vertinamas dėl priešuždegiminių ir absorbcinių savybių.  Labai intensyvaus poveikio, nes skatina kraujotaką, todėl atjaunina odą, grąžina jai stangrumą, elastingumą. Išvalo odos nešvarumus, dulkes, riebalų, taršos ir makiažo likučius. Sudėtyje gausu mineralų, oksidų, kalcio, magnio, silicio, mangano, seleno.

Natūralių kaukių receptai

Stimuliuojanti kaukė brandžiai odai

Kaukė riebiai odai

  • Žaliojo molio - 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Gėlių vandens (hidrolato) - 4 arbatiniai šaukšteliai
  • Nerafinuoto augalinio aliejaus (sezamų, migdolų, lazdyno riešutų) – 1 arbatinis šaukštelis
  • Levandų eterinio aliejaus – 1 lašelis
  • Rozmarinų eterinio aliejaus – 1 lašelis

Kaukė sausai odai

Eterinius ir bazinius aliejus galite keisti pagal turimus namuose ir tinkančius Jūsų odai. Gėlių vandenį pasirinkite mėgstamą pagal kvapą ir odos tipą. Molį veido kaukei rekomenduojame rinktis pagal odos tipą. Išlaikant panašias proporcijas galite modeliuoti savo veido kaukės receptus. 

Palepinkite savo odą veido kauke namuose bent kartą per savaitę.