Receptai veido ir kūno odos priežiūrai + VIDEO

Nežinote, kaip pasigaminti kremą?

Biokosmetikos akademija siūlo pabandyti pasigaminti kosmetiką namų sąlygomis! Įsitikinsite, kad pačioms pasigaminti kremą namuose visai paprasta.

Gaminti namuose Jums padės Biokosmetikos akademijos virtualus gidas. Norėdami peržiūrėti filmuotą medžiagą, kaip pasigaminti kremą, spauskite čia.

Smagios Jums kūrybos :)

 

VEIDO KREMAI SU AUGALINIU (EMULSINIU) VAŠKU

Nuostabusis veido kremas brandžiai odai

Jums reikės:

Pamėgtasis medetkų kremas veidui

Jums reikės:
 

Kaip pasigaminti kremą?

  1. Į emulsinį vašką supilkite pamatuotus aliejus, išskyrus eterinius aliejus. Į atskirą indelį supilkite rožių vandenį.
  2. Abu indelius pašildykite karštame vandenyje, kol ištirps emulsinis vaškas. Tuomet indelius ištraukite, supilkite rožių vandenį į aliejų mišinį ir plakite, kol gausite gražią kreminę konsistensiją.
  3. Kremui atvėsus, įlašinkite eterinius aliejus, vitaminą E bei greipfruktų sėklų ekstraktą. Kremą supilkite į tamsaus stiklo indelį.
  4. Žiūrėkite Youtube.com video „Kaip pasigaminti veido krema namuose - Biokosmetikos akademija“. 
  5. Natūralią kosmetiką naudokite ant drėgnos odos, nes taip kremas (ar kita kūno priežiūros priemonė) greičiau įsigeria į odą.
 

KŪNO PRIEŽIŪROS PRIEMONĖS SU BIČIŲ VAŠKU

Rankas puoselėjantis balzamas

Sudėtis:

Ištirpdykite indelyje bičių vašką bei kokoso aliejų, supilkite saldžiųjų migdolų ir sezamų aliejus. Lėtai maišant, vėsinkite balzamą, kol gausite medaus konsistensijos masę. Visiškai atvėsus balzamui, įlašinkite į jį eterinius aliejus ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite į sandarų indelį ir laikykite tamsioje, nuo saulės spindulių apsaugotoje vietoje.

ALIEJŲ MIŠINIAI

Mišinys brandžiai odai (50 ml.)

Aliejus sumaišyti buteliuke, įlašinti eterinio aliejus. Tepti ant drėgnos, gėlių vandeniu sudrėkintos, veido odos. Brandžiai odai labiausiai tinka palergonijų arba rožių vanduo (hidrolatas). Dėl sudėtyje esančio agurklių aliejaus geriausia laikyti šaldytuve.

Raminantis mišinys po saulės (50 ml.)

Ištirpinti kokosų aliejų, supilti sezamų ir agurklės aliejus, išmaišyti. Supilti į buteliuką ir įlašinti eterinius aliejus. Mišiniu tepti viso kūno ir veido odą. Geriausiai įsigeria į drėgną odą. Dėl sudėtyje esančio agurklių aliejaus geriausia laikyti šaldytuve.