Aliejai - gražių plaukų paslaptis iš gamtos

Augaliniai aliejai puoselėja plaukus, suteikia jiems reikiamos drėgmės ir maitinimo. Natūralūs šampūnai, kondicionieriai su augaliniais ekstraktais, kaukės tausoja plaukus, apsaugo nuo pleiskanų susidarymo, galiukų išsišakojimo. Palepinkite savo plaukus aliejumi ar jų mišiniu. Ypač gero rezultato pasieksite, jei tepsite pašildytą aliejų. Nuo šilumos atsiveria plauko žvyneliai ir aliejus pasisavinamas dar geriau. Be to, augalinio aliejaus įsigėrę plaukai lengviau išstumia vandenį, todėl ženkliai sutrumpinamas jų džiuvimo laikas ir padaroma mažesnė žala plaukus džiovinant karštu oru!

 

Makadamijų aliejus. Vienas geriausių aliejų plaukų priežiūroje. Šis aliejus ypač gerai įsigeria į plaukus, juos minkština, padeda atkurti pažeistą plauko folikulą, grąžina elastingumą ir žvilgesį, plaukai lengviau šukuojasi. 

Ricinų aliejus padeda atsinaujinti galvos odai, pamaitina šaknis vitaminais, skatina plaukų augimą, mažina jų slinkimą, drėkina plaukus ir galvos odą. Jo antibakterinės savybės puikiai išvalo galvos odą ir užkerta kelią pleiskanų susidarymui. Jis sudaro apsauginę plėvelę.

Abrikosų kauliukų aliejus atkuria epidermio pusiausvyrą ir drėkina, labai tinkamas jautriai galvos odai, turi vitaminų A, B1, B2, B6, B17 ir E.

Avokadų aliejus regeneruoja galvos odą ir plaukus, turi vitaminų A, D ir E.

Agurklių aliejus turi daug GLA rūgščių, regeneruoja ir drėkina plaukus bei galvos odą, rekomenduojamas slenkantiems plaukams.

Simondsijų (jojobos) aliejus apsaugo plaukus nuo žalingo aplinkos poveikio, juos minkština, suteikia elastingumo, turi daug vitamino E. Šis aliejus tinka tiek sausiems, pažeistiems plaukams, tiek ir riebiems.

Nakvišų aliejus atkuria odos apsauginę funkciją, turi daug GLA rūgščių, padeda gydyti odos ligas.

Saldžiųjų migdolų aliejus minkština ir drėkina plaukus, turi daug vitamino E, skatina plaukų augimą.

Sviestmedžio aliejus minkština plaukus ir galvos odą, padeda gydyti galvos žaizdas.

Kokosų aliejus vienas iš švelniausių aliejų plaukams, kuris greitai įsigeria į plaukus, todėl jį galima naudoti net kaip plaukų modeliavimo priemonę visai dienai. Šiuo aliejumi sudrėkinkite plaukų galiukus eidami į pajūrį, taip apsaugosite plaukus nuo saulės ir vandens neigiamo poveikio. Kokosų aliejus švelniai drėkina išsausėjusius plaukus, juos suminkština, pamaitina, grąžina natūralų žvilgesį, plaukai tampa lengviau šukuojami.

MONOI (AOC) aliejus - tai tas pats kokosų aliejus, pagal originalią Taičio receptūrą praturtintas gėlių aromatais. Turi panašų poveikį plaukams, kaip ir kokosų aliejus. Vertinamas ir mėgiamas dėl itin malonaus gardenijų ar vanilės aromato.

Plaukų slinkimą stabdo palergonijų, ylang ylang (kvapiųjų kanangų), citrinų, nerolio, rozmarinų, pušų, šalavijų, čiobrelių, beržų, greipfrutų, mirtenių, kedrų, sandalmedžio eteriniai aliejai.