10% grįžta premijos taškais ∣ Nemokamas pristatymas paštomatu nuo 35€

Nauja

Gvajoko medienos eterinis aliejus, 5 ml

Gvajoko medienos eterinis aliejus Padidinti
Nauja

Gvajoko medienos eterinis aliejus, 5 ml

Bulnesia sarmienti yra lėtai augančių lapuočių medžių rūšis, aptinkama tropiniuose Pietų Amerikos regionuose, ypač Argentinoje ir Paragvajuje. Medžiai užauga iki 18 metrų aukščio. Nors dažnai priskiriama į bendrą medžių grupę, tačiau Bulnesia sarmienti negalima painioti su Ekvadoro Bulnesia graveolens, dar vadinama Palo Santo.

8,90 €

Už šią prekę premijos taškai neskiriami.

PREKĖS INFORMACIJA

Kilmės šalis: Paragvajus

Ekologiškas: NE

Chemotipas (pagrindiniai komponentai): bulnesol, guaiol

Išgavimo būdas: distiliavimas garais

Augalo dalis: mediena

Aromatas: intensyvus, šviežias, gaivus, medieniškas

Nata: bazinė

Naudojamas: aromaterapijoje, parfumerijoje

Bulnesia sarmienti yra lėtai augančių lapuočių medžių rūšis, aptinkama tropiniuose Pietų Amerikos regionuose, ypač Argentinoje ir Paragvajuje. Medžiai užauga iki 18 metrų aukščio. Nors dažnai priskiriama į bendrą medžių grupę, tačiau Bulnesia sarmienti negalima painioti su Ekvadoro Bulnesia graveolens, dar vadinama Palo Santo.

Garais distiliuojama medžio drožlės ir pjuvenos ir taip išgaunamas gvajoko medienos eterinis aliejus, kuris plačiai naudojamas parfumerijos ir kvepalų pramonėje kaip bazinė nata arba fiksavimo priemonė, suteikianti įvairiems kvapams gylio ir ilgaamžiškumo. Ji turi nuostabų saldaus medžio / rožių kvapą ir yra labai populiari muilo ir kosmetikos kvapuose. Gvajakmedis tradiciškai buvo naudojamas kaip smilkalas šventuose ritualuose, ypač prieš meditaciją.

 

Aromaterapijoje: be savo aromatinių savybių, gvajako medienos aliejus tradiciškai buvo naudojamas dėl gydomųjų savybių. Aliejus šimtmečius buvo naudojamas natūralioje medicinoje, siekiant palengvinti įvairius negalavimus, tokius kaip sąnarių ir raumenų skausmai, kvėpavimo sutrikimai ir odos ligos.

Aliejaus antimikrobinės savybės gali padėti kovoti su bakterijomis, kurios sukelia odos problemų, o priešuždegiminis poveikis gali padėti nuraminti sudirginimą ir paraudimą. Svarbu pažymėti, kad gvajako medienos aliejus paprastai yra gerai toleruojamas; tačiau kai kurie asmenys gali būti jautrūs arba alergiški aliejui.

 

Parfumerijoje: stiprus, dūminis, sumedėjęs rožės su pipirų užuominomis kvapas. Atskiestas gvajoko medienos eterinis aliejus suteikia minkštesnį, glotnesnį dūmų aromatą, kuris kvepia sodriai ir dervingai.

 

Svarbu: Gryna gvajako mediena yra kieta kambario temperatūroje ir turi būti kaitinama, kad su ja būtų galima dirbti.

 

SAUGUMAS:

  • poveikis nėščiosioms nėra iki galo ištirtas, todėl prieš naudojant rekomenduojame pasikonsultuoti su gydytoju aromaterapeutu.
  • netepti tiesiai ant gleivinės, nosies, akių
  • naudokite tik skiestą
  • turintiems polinkį į alergiją prieš vartojimą reikia atlikti alergijos testą
  • jei eterinis aliejus sudirgintų odą, ją būtina valyti bet kokiu baziniu aliejumi, kurį turite po ranka (alyvuogių, saulėgražų ar kt.). Nenaudokite vandens eteriniams aliejams nuplauti, nes vanduo dar giliau perneš eterinius aliejus į odą ir tik sustiprins sudirginimą. 
  • siekiant išsaugoti vertingas eterinių aliejų savybes, eterinius aliejus ir jų mišinius reikėtų laikyti tamsioje vėsioje vietoje.
Pagal išgaunamas augalo dalis Medienos
Pagal naudojimo būdą Parfumerijai
Sertifikavimas Neekologiškas
Parfumerinė nata Bazinė nata
Išgavimo būdas Distiliavimo
Talpa 5ml
Susijusios prekės
Vilnius
Kaunas
Partneriai
BIOCOS
Vytauto g. 6 08118 Vilnius Lithuania

I-V:  10:00-19:00

VI:  10:00-15:00

VII:  nedirba

BIOCOS
Mosėdžio g. 7 (iš Žemaičių plento pusės) 48177 Kaunas Lithuania

I-V:  10:00-18:00

VI:  10:00-15:00

VII:  nedirba

Vilnius
BIOCOS
Vytauto g. 6 08118 Vilnius Lithuania

I-V:  10:00-19:00

VI:  10:00-15:00

VII:  nedirba

Kaunas
BIOCOS
Mosėdžio g. 7 (iš Žemaičių plento pusės) 48177 Kaunas Lithuania

I-V:  10:00-18:00

VI:  10:00-15:00

VII:  nedirba

Partneriai